Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Anni-Linnea Alanen taisteli keihäspronssin nuorten EM-kisoissa – suomalaisille viiden mitalin saalis yleisurheilun nuorten EM-kisoista

Alasen mitalin ansiosta suomalaisten mitalimäärä nousi nelipäiväisissä kilpailuissa viiteen. -KOIVISTO VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Nuorten suomalaisten yleisurheilijoiden mitalisaalis 19-vuotiaiden EM-kisoissa kasvoi Tallinnan kisojen päätöspäivänä viiteen. Anni-Linnea Alanen koristeli suomalaismenestyksen keihään pronssimitalilla, jonka hän varmisti tuloksella 54,80.

Ottelija Saga Vanninen, moukarinheittäjä Silja Kosonen ja keskimatkojen juoksija Ilona Mononen saavuttivat kisoissa Suomelle Euroopan mestaruudet. Onni Ruokangas saavutti hopeamitalin miesten keihäänheitossa.

Suomalaisten kokonaissaalis riitti kisojen mitalitaulukossa seitsemänteen sijaan.

Alanen varmisti keihäspronssin loppukilpailun neljännellä kierroksella.

– Ei tullut sitä heittoa, mitä halusin, mutta tällaisissa kisoissa taistellaan sijoituksista. Se tuli mitä lähdettiin hakemaan, Alanen kommentoi mitalia Urheiluliiton nettisivuilla .

Kreikan Elina Tzengko otti kilpailun voiton tuloksella 61,18, ja Serbian Adriana Vilagos kaappasi hopean tuloksella 60,44.

Seuraava tavoite nuorten MM-kisoissa

Alanen, 18, on heittänyt tänä vuonna ennätyksekseen 59,52, mutta tekniikka ei ollut parhaimmillaan EM-finaalissa.

– Kyllä siinä oli tekniikkavirheitä. Heitto aukesi aika paljon ja tuli liian kiire heittokäden ja tuenylityksen kanssa, Alanen pohdiskeli.

– En tiedä vaikuttiko tuuli heittoihini.

Alanen on myös kärsinyt akillesvaivoista Pihtiputaan keihäskarnevaalien jälkeen.

– Jalka oli aluksi vähän huono, mutta se on ihan hyvä, kun se lämpenee, Alanen jatkoi.

Alanen harjoittelee Petteri Piirosen ja Tero Pitkämäen johdolla. Seuraavaksi hän tähtää nuorten MM-kisoihin, jotka on tarkoitus järjestää elokuussa Nairobissa.

– Nyt annetaan jalan rauhoittua ja otetaan tähän treenijakso ja sitten Nairobissa taistellaan taas ja toivottavasti paremmilla tuloksilla.

Vivian Suominen oli keihäsfinaalissa seitsemäs ja Siiri Elomaa yhdeksäs.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut