Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lewis Hamilton joutui rasististen viestien kohteeksi Silverstonen gp-voiton jälkeen

Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton on ottanut uransa aikana vahvasti kantaa tasa-arvoasioihin ja rasismiin. Ennen Silverstonen kilpailua hän ilmaisi tukensa englantilaisjalkapalloilijoille, jotka epäonnistuivat EM-finaalin rangaistuspotkukisassa ja joutuivat törkyviestien kohteeksi. AFP / LEHTIKUVA

STT

Formula ykkösten seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton joutui rasistisen solvauksen kohteeksi Silverstonen osakilpailuvoittonsa jälkeen, kertoi brittiläinen Sky Sports . Sivuston mukaan Mercedes-tallin Instagramiin tekemä kuvapäivitys Hamiltonin gp-voitosta keräsi lukuisia rasistisia kommentteja, joissa ihmiset käyttivät muun muassa apinaemojeita.

F1, Kansainvälinen autoliitto FIA ja Mercedes tuomitsivat käytöksen maanantaina julkaistussa yhteisessä tiedotteessa.

– Näillä ihmisillä ei ole paikkaa lajissamme, ja vaadimme, että he joutuvat vastuuseen toiminnastaan, osapuolet totesivat Sky Sportsin mukaan.

Hamilton on ottanut uransa aikana vahvasti kantaa tasa-arvoasioihin ja rasismiin. Ennen Silverstonen kilpailua hän ilmaisi tukensa englantilaisjalkapalloilijoille Bukayo Sakalle, Marcus Rashfordille ja Jadon Sancholle, jotka epäonnistuivat EM-finaalin rangaistuspotkukisassa ja joutuivat ottelun jälkeen törkyviestien kohteeksi.

Silverstonen osakilpailun puheenaiheeksi nousi Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin avauskierroksen kaksintaistelu, joka päättyi kaksikon kolarointiin ja MM-sarjan kärkinimen Verstappenin keskeytykseen. Hamilton ajoi kisassa ykköseksi kymmenen sekunnin rangaistuksestaan huolimatta ja kavensi Verstappenin MM-johdon kahdeksaan pisteeseen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut