Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tokion olympialaisissa päästään purjehdusvesille, skeet-ampujat aloittavat urakkansa

Tokion olympialaisissa päästään sunnuntaina vesille, kun purjehduksessa vietetään avauspäivää. Suomalaispurjehtijoista urakkansa aloittavat Tuuli Petäjä-Sirén RS:X-luokassa, Tuula Tenkanen Laser radialissa ja Kaarle Tapper Laserissa.

Petäjä-Sirénillä on tänään edessään kolme ja Tenkasella sekä Tapperilla kaksi lähtöä, jos purjehduspäivä pystytään viemään suunnitellusti läpi. Kolmikko aloittaa urakkansa Suomen aikaa aamulla.

Suomalaiset ovat menestyneet olympiapurjehduksissa perinteisesti hyvin. Petäjä-Sirén oli hopealla Lontoon vuoden 2012 kisoissa. Tenkanen oli viides Rion olympialaisissa 2016.

Olympiapurjehduksen keskus on Enoshiman saari, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Tokiosta. Enoshima isännöi myös vuoden 1964 olympiapurjehdusta.

Miesten skeet palaa tänään suomalaisten olympiaohjelmaan 17 vuoden tauon jälkeen, kun Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen aloittavat urakkansa peruskilpailussa.

Olympia-ammunnat järjestetään Asakan ampumaradalla, jonne on rakennettu väliaikaiset suorituspaikat. Skeetin toinen kilpailupäivä on maanantaina.

– Eetu ja Lari ovat harjoitelleet hyvin ja ovat itsevarmoja, skeetin päävalmentaja Pietro Genga sanoi Ampumaurheiluliiton kotisivuilla .

Kallioinen ja Pesonen aloittavat urakkansa Suomen aikaa varhain sunnuntaina.

Suomalaisuimareista ovat sunnuntaina tositoimissa Mimosa Jallow ja Ida Hulkko. Jallow kisaa 100 metrin selkäuinnin alkuerissä ja Hulkko 100 metrin rintauinnin alkuerissä. Jallow'n erä uidaan Suomen aikaa kello 13.07 ja Hulkon 13.48.

Matkojen välierät uidaan maanantaina ja finaalit tiistaina.