Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poneilla uudet hallitsijat – Vermossa kruunattiin uudet raviponien kuninkaalliset sekä ruhtinaalliset Ponikuninkuusraveissa

Saana Lehmussaari / STT

Poninuorten ja -harrastajien vuoden kohokohta, Ponikuninkuusravit, on ravattu Vermon areenalla Espoossa. Ponit ovat saaneet jälleen uudet hallitsijat, sillä Ponikuningattareksi kruunattiin Jumi, Ponikuninkaaksi Thorvald, Poniruhtinattareksi H.G. Loreen ja Poniruhtinaaksi Armani.

Kilpailujen voittajat ratkaistaan kahden osamatkan yhteistuloksella, ja toiseen kilpailupäivään lähdettiin tasaisessa tilanteessa, sillä kärkiponit olivat kaikissa neljässä sarjassa pienen eron päässä toisistaan.

Ponikuningattaruus ratkesi Maria Kiukkaan ohjastaman ja valmentaman Jumin eduksi, sillä tamma voitti molemmat osalähdöt.

Kiukas teki historiaa, sillä hänen ohjastamansa ja valmentamansa ponit voittivat sekä Ponikuningattaren että Ponikuninkaan tittelit, kun myös Thorvald seppelöitiin voittajana. Tuplavoitto kruunaa Kiukkaan tähän kauteen päättyvän A-poniohjastajan uran.

– Thorvald on elämäni poni, enkä tule koskaan saamaan toista samanlaista ponia tai hevosta, Kiukas sanoi onnenkyyneleet silmissään jo neljännen kuninkuuden voittaneesta orista, joka jää tämän kauden jälkeen eläkkeelle.

Poniruhtinatar-kisassa nähtiin jännittäviä vaiheita, sillä H.G. Loreen ja Kumlaby Mandelblom juoksivat saman kokonaisajan. Tasatilanteessa pitkän matkan voitto ratkaisee, ja näin ollen päätösmatkan voittaja, Pinja Iltasen valmentama ja ohjastama, H.G. Loreen voitti ruhtinattaruuden.

Laura Sipilän valmentama ja ohjastama Armani lipui Poniruhtinas-kisassa lopulta selkeään voittoon valjakon voitettua molemmat osamatkat selvällä erolla.

Lisäksi viikonloppuna kruunattiin Jalo Herman Pikkukunkuksi, Brioni Wee Pikkuruhtinaaksi ja KWG Kiwi Dude Pikkuprinsessaksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut