Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaarle Tapper johtaa Laser-luokan olympiaregattaa – "Oli vähän kaksijakoinen päivä"

Kaarle Tapper purjehtii Tokion olympialaisten Laser-luokan kärjessä, kun takana on kolme lähtöä ja kaksi kilpailupäivää.

Suomalaispurjehtija nappasi maanantain kahdesta lähdöstä sijat kolme ja 14. Sunnuntain avauslähdössä Tapper sijoittui toiseksi.

– Oli vähän kaksijakoinen päivä. Ensimmäinen lähtö oli tosi hyvä. Toisessa tuli vähän huono startti ja muutama väärä reitinvalinta, mutta loppupeleissä pystyin nousemaan siinä kohtalaisen hyvälle sijalle, Tapper kuvaili maanantain purjehduspäiväänsä ääninauhalla.

"Oli tosi kääntyilevä tuuli"

Tapperilla on viisi pistettä, kun Kroatian Tonci Stipanovicilla ja Kyproksen Pavlos Kontidesilla niitä on yhdeksän. Maanantain lähdöissä voittoihin purjehtivat Montenegron Milivoj Dukic ja Ruotsin Jesper Stålheim.

– Oli tosi kääntyilevä tuuli ja paljon paine-eroja. Ainakin tuntui, että oli tosi pitkä rata, Tapper sanoi.

Purjehduksen näyttämöön Enoshimaan odotetaan lähipäiville epävakaata säätä, joka voi vaikuttaa kisojen aikatauluihin. Laser-luokassa kisataan yhteensä kymmenen lähtöä sekä mitalilähtö. Tiistaina Laserissa pitäisi olla kolme lähtöä.

– En ole vielä edes katsonut, mitä olosuhteita on tulossa. Samoilla fiiliksillä huomiseen, Tapper sanoi maanantaina.

"Tänään oli hauska päivä"

Tuuli Petäjä-Sirén on kahden kilpailupäivän ja kuuden lähdön jälkeen sijalla 14 purjelautailun RS:X-luokassa. Yhdeksän vuoden takainen olympiahopeamitalisti oli samalla sijalla myös sunnuntain jälkeen.

Maanantain avauslähdössä Petäjä-Sirén otti toistaiseksi parhaan sijoituksensa purjehdittuaan kuudenneksi. Seuraavissa lähdöissä hän otti sijat 11 ja 13.

RS:X-luokan kärjessä ovat regatan puolivälissä Ranskan Charline Picon ja Britannian Emma Wilson 14 pisteellä.

– Tänään oli hauska päivä. Tuuli aika paljon enemmän kuin eilen. Tuli paljon tuulenkääntymiä, ja se oli taktisesti aika hauskaa peliä, Petäjä-Sirén sanoi Suomen olympiajoukkueen Twitter-tilillä .

Tuula Tenkasella oli vaisu päivä Laser radial -luokassa. Hän jäi päivän kahdessa lähdössä sijoille 14 ja 33. Tenkanen on kokonaistilanteessa kymmenentenä, kun takana on neljä lähtöä.

Kilpailua johtaa Norjan Line Flem Höst. Laser radialissa on tiistaina ohjelmassa kaksi lähtöä.