Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Petäjä-Sirén taistelee paikasta mitalilähdössä: "Huomiseksi jäi jännitettävää"

Tuuli Petäjä-Sirén on purjelautailun RS:X-luokassa sijalla 11 keskiviikon purjehdusten jälkeen. Petäjä-Sirén jatkoi päivän kolmessa lähdössä tasaisia suorituksiaan purjehtimalla sijat 10, 11 ja 12.

– Meni hyvin, mutta ei ihan täydellisesti. Huomiseksi jäi jännitettävää, ja tulee ihan tiukka päivä, Petäjä-Sirén kommentoi Olympiakomitean jakamalla haastattelunauhalla.

Suomalainen nosti sijoitustaan kokonaiskisassa, sillä hän lähti päivään sijalta 14.

Olympialaisten jäähyväisiään viettävässä RS:X-luokassa on nyt takana yhdeksän starttia. Ohjelmassa on vielä kolme lähtöä torstaina sekä lauantainen mitalilähtö, johon pääsee kymmenen parasta.

– On tiukkaa pisteissä edessä ja takana. Ei voi lähteä kyttäämään ketään yksittäistä (kilpakumppania), pitää vaan purjehtia itse hyvin, neljänsissä olympialaisissaan kisaava Petäjä-Sirén totesi.

Mitalilähdössä pisteet tuplataan, jotta jännitys säilyy loppuun asti.

Kokonaiskisan kärjessä on Britannian Emma Wilson, joka voitti päivän kaksi ensimmäistä lähtöä, mutta hylättiin kolmannessa lähdössä vilppilähdön takia. Lähtövoittoon purjehtinut Kiinan Lu Yunxiu nousi kisassa toiseksi.

Kurtbay ja Keskinen aloittivat olympiaregatan virheiden sumalla

Suomalaispurjehtijat Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen kokivat tehneensä kaikki mahdolliset virheet Nacra 17 -luokan avauspäivänä Tokion olympialaisissa. Ensimmäisessä lähdössä vene jäi kiinni ylämerkkiin ja meni ympäri, ja kolmannessa lähdössä heidän veneensä kaatui jälleen.

– Tapahtui kaikki, mitä voi, Kurtbay kommentoi Olympiakomitean jakamassa äänitallenteessa.

Kurtbay ja Keskinen jäivät päivän kolmannessa lähdössä sijalle 18 heidän veneensä kaaduttua kertaalleen. Suomalaiskaksikko purjehti päivän aiemmista lähdöistä sijat 17 ja yhdeksän. Vain toinen, yhdeksännen sijan tuonut lähtö oli seesteinen.

Kaksikko on avauspäivän jälkeen sijalla 14. Kisan kärjessä ovat Italian Ruggero Tita ja Caterina Banti, jotka voittivat päivän ensimmäisen ja kolmannen lähdön.

– Vene oli tänään vaikea, Kurtbay sanoi.

Keskinen ui kahteen otteeseen kisan aikana: ensin yrittäessään irrottaa köyttä ylämerkistä avauslähdössä ja toisen kerran kolmannessa lähdössä.

Nacra 17 -luokassa purjehditaan yhteensä 12 lähtöä sekä mitalilähtö. Kilpailut jatkuvat huomenna.

– Pitää lähteä puhtaalta pöydältä, Keskinen totesi.