Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Elmo Lakka haki Sagasta huippuvirettä – kesäkuun Suomen ennätys takasi harjoitusrauhan

Olympiapaikan varmistuttua Lakka saattoi keskittyä valmentaja Antti Haapakosken kanssa aikaistettuun harjoitusjaksoon. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Aitajuoksija Elmo Lakan oli tarkoitus keskittyä kesäkuussa olympialaisten rankingpisteisiin. Suunnitelmat muuttuivat kauden kolmannessa startissa 2. kesäkuuta, kun hän hurjasteli Jyväskylässä Suomen ennätyksellä 13,31 alle 110 metrin aitajuoksun olympiarajan.

Olympiapaikan varmistuttua Lakka saattoi keskittyä valmentaja Antti Haapakosken kanssa aikaistettuun harjoitusjaksoon, jota jatkettiin heinäkuun puoliväliin.

– Tein hyvän treenijakson, jota alettiin keventää heinäkuun puolivälin paikkeilla, jotta saisin huippukunnon tähän elokuun alkuun, Lakka kertoi sunnuntaina Tokiossa.

Ankarampi harjoittelu hillitsi tuloskuntoa, mutta Lakka hurautti aidat alle 13,5:n myös Paavo Nurmen kisoissa ja heinäkuun puolivälin jälkeen Lapinlahdella.

Olympiakunnon viimeistely jatkui Japanin Sagassa.

– Juoksin leirillä pari tehollista aitatreeniä, useampaa aitaa ja lähtöpäätä. Se oli kesän harjoitusjaksolle hyvää jatkoa. Nyt kaikki vaikuttaa hyvältä, Lakka jatkoi.

Etua aikataulusta

Aitajuoksun alkuerät juostaan tiistain iltajaksossa eli 13.10 Suomen aikaa. Välierät ja loppukilpailu ovat aamun ohjelmassa, välierät keskiviikkona kello 5 ja finaali torstaina kello 5.55.

– Olen tottunut juoksemaan, kun lupa annetaan, ja olen tehnyt harjoituksia sekä aamulla että illalla, Lakka sanoi ohjelmasta.

– Otan aikataulun suomalaiselle eduksi. Se voi tarjota yllätysmahdollisuuden huippuja vastaan.

Lakka pelkistää mielessään asiat yksinkertaisiksi, jotta voi keskittyä vain suoritukseen.

– Lähden hakemaan alkueristä ennätystä kuten muissakin kilpailuissa, Lakka totesi.

– Pitäisi pystyä juoksemaan laput silmillä, keskittyä vain omaan juoksuun.

Pyynnöstä hän suostui ennakoimaan erien vauhteja.

– Alkuerissä jatkopaikka edellyttää 13,4:n yläosia tai 13,5:n alaosia. Ei tarvitsisi jännitellä, jos pääsen lähelle ennätystäni, ja sen pitäisi riittää myös finaalitasolle, Lakka ennusti.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut