Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuuban Lopez Nunez teki olympiahistoriaa painimalla neljännen perättäisen raskaan sarjan kullan

Kuubalaispainija Mijain Lopez Nunezista tuli yksi harvoista urheilijoista, jotka ovat voittaneet olympiakultaa samassa lajissa neljissä perättäisissä kisoissa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Kuubalaispainija Mijain Lopez Nunez teki historiaa Tokion olympialaisissa maanantaina. Hän otti kultaa kreikkalais-roomalaisen painin raskaassa sarjassa eli 130-kiloisissa ja ylsi ensimmäisenä painijana olympiavoittoon neljissä perättäisissä kisoissa.

Samaan saavutukseen ei yltänyt aikanaan edes Venäjän painijatähti Aleksandr Karelin, joka voitti raskaan sarjan olympiakultaa kolme kertaa perättäin, mutta taipui Sydneyssä 2000 hopealle Yhdysvaltain Rulon Gardneria vastaan.

Lopez Nunez, 38, voitti Tokion olympiafinaalissa Georgian Iakobi Kajaian pistein 5–0.

Kuubalaisesta tuli samalla yksi harvoista urheilijoista, jotka ovat voittaneet olympiakultaa samassa lajissa neljissä perättäisissä kisoissa. Samaan ovat pystyneet aiemmin kiekonheittäjä Al Oerter vuosina 1956–1968, pituushyppääjä Carl Lewis 1984–1996 ja uimari Michael Phelps 2004–2016.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut