Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuutinen sisuuntui kunnon loppukiriin olympiagolfissa – birdieputki nosti 16:nneksi

Sanna Nuutinen pelasi 15 väylää mielestään tasapaksua golfia, mutta Tokion olympiaturnauksen avauskierroksen väylät 16–18 nostivat hymyn hänen kasvoilleen. Nuutinen teki lopun kolmelle väylälle birdiet ja nousi yhteistulokseen 70 lyöntiä (–1).

– Rupesin miettimään, koska olen viimeksi pelannut birdiefreen (kierros ilman birdieä), enkä muistanut. Siinä vähän sisuunnuin, Nuutinen kertoi Kasumigasekin kentän tuskastuttavan kuumalla haastattelualueella.

Onnistumiset nostivat hänen sijoituksensa kisan häntäpäästä 16:nneksi. Birdien vastapainoksi hän teki kierroksensa alussa kaksi bogia.

Nuutisen birdiet syntyivät perinteisellä kaavalla: hyvä lähestymislyönti ja perään upotettu putti.

– Kaksi oli kolmesta metristä, ja yksi oli käytännössä säkki, Nuutinen sanoi ja tarkoitti, että jo lähestymislyönti meni melkein reikään asti.

Bogeistaan Nuutinen harmitteli etenkin jälkimmäistä, joka syntyi par 3 -kymppiväylällä kolmella putilla. Sellaisia Nuutinen ei oikein kierroksellaan suvaitse.

– Kolmeputtisia saa ottaa yhden kesässä. Yhden olympialaisissa, nyt se on käytetty, Nuutinen naurahti.

Treen i sai lyönnin jengoilleen

Nuutinen, 30, kertoi joutuneensa tekemään pallonlyömisensä kanssa paljon töitä ennen lähtöään Japaniin. Kova kilpailutahti oli estänyt harjoitusviikot, joissa hän olisi saanut hioa tekniikkaansa valmentajiensa David da Silvan ja Tokiossa caddienä toimivan Niklas Dahgrenin kanssa.

– Aina mietin jonkun verran tekniikkaa, mutta nyt oli sellainen tilanne, että teknisiä ajatuksia olisi pitänyt olla yksi tai kaksi. Evian-mestaruuskilpailun jälkeen on ollut aika kovaa teknistä treeniä, Nuutinen kertoi ja viittasi Ranskassa heinäkuun lopussa pelattuun arvoturnaukseen, jossa hän karsiutui kahden kierroksen jälkeen.

– Lyönti rupeaa normalisoitumaan. Eihän tässä lajissa ikinä tiedä, mitä sieltä tulee, mutta on ainakin pikkuaavistus, Nuutinen sanoi.