Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Castren vältti "mahalaskupäivän", Nuutinen sai pelinsä lentoon

Matilda Castren ja Sanna Nuutinen jatkavat Tokion olympiagolfissa hyvissä asemissa. He jakavat 11. sijaa kahden kierroksen jälkeen.

Kilpailun johtoon rynni maailmanlistan ykkönen, Yhdysvaltain Nelly Korda. Hän kipusi 62 lyönnin kierroksellaan yhteistulokseen 129 lyöntiä (–13). Kakkossijaa jakaa kolme pelaajaa neljä lyöntiä Kordan takana.

Castren pelasi torstaina 70 lyönnin ja Nuutinen kuutosväylän eaglen siivittämänä 68 lyönnin kierroksen. He ovat yhteistuloksessa 138 (–4).

Castren sai lyönteihinsä paremman tuntuman kuin keskiviikkona, mutta ei saanut lähestymislyöntejään niin lähelle reikiä kuin olisi toivonut.

– Muutama bogi tuli aika helposti, se ärsytti aika paljon. Onneksi tuli myös birdiejä, ettei tullut ihan mahalaskupäivää, Castren kertoi STT:lle ääninauhalla.

Jossiteltavaakin Castrenille jäi, sillä parissa putissa pallo pysähtyi aivan reiän reunalle.

– Tosi helposti olisi voinut olla tosi hyväkin päivä, kierroksellaan neljä birdieä ja kolme bogia tehnyt Castren arvioi.

Pää ja kroppa kylmäksi

Nuutinen kertoi pelinsä lähteneen lentoon etuysillä eli väylillä 1–9. Päivän tähtihetki oli kuudennella väylällä, jossa viheriön eteen oli Nuutisen mukaan 217 metriä, ja lippu oli vielä parikymmentä metriä kauempana.

– Löin aika hyvän spoonin (puumailalyönti) vähän pitkäksi, ja siitä sellainen neljämetrinen putti sisään. Siitä sai hyvän momentumin päälle, Nuutinen kertoi ääninauhalla.

Aiemmin kaudella Nuutinen teki par 4 -väylällä hole-in-onen Euroopan-kiertueen kilpailussa. Nyt tuli eagle eli kaksi lyöntiä alle reiän mittatuloksen (par).

Kasumigasekin kentällä Nuutisen tuloskorttiin merkittiin torstaina eaglen lisäksi neljä birdieä ja kolme bogia.

– Golfissa tulee välillä huonoja lyöntejä, mutta niistä pitää vaan yrittää selvitä mahdollisimman vähillä lyönneillä, olympiagolfista nauttiva Nuutinen tuumi ja korosti, että perjantaina täytyy pitää kroppa ja pää kylmänä.

Kilpailun on määrä päättyä lauantaina, mutta ennuste trooppisesta myrskystä uhkaa pelaamista päätöspäivänä.

– Toivottavasti päästään pelaamaan neljä kierrosta. Sää näyttää lauantaiksi tosi huonolta, Castren sanoi.

Kisajärjestäjät ovat väläytelleet, että naisten olympiagolf voi sään takia typistyä 54 reiän kilpailuksi. Toinen vaihtoehto on venyttää kilpailua sunnuntaille, mutta ainakin suomalaisten on määrä matkustaa silloin jo kotiin.