Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän yliopiston Maria Huntington otteli Tokion olympialaisissa sijan 17 – "Suoritusvarmuus puuttui"

Maria Huntington otteli Tokiossa sijalle 17. Antti Aimo-Koivisto

Teemu Rauhala, STT

Suomen Maria Huntington sijoittui 17:nneksi Tokion olympialaisten naisten seitsenottelussa. Huntington otteli 6 135 pistettä, kun hänen ennätyssarjansa on 6 339.

Huntington aloitti toisen kisapäivänsä hyppäämällä pituutta 610. Tulos jäi hänen tämän kauden ennätyksestään 43 senttiä.

Myös suomalaisen kuudes ottelulaji sujui alakanttiin. Huntington kiskaisi keihäänheitossa tuloksen 42,91, joka jäi reilut kaksi metriä hänen kauden parhaasta heitostaan.

Huntington päätti ottelunsa positiivisesti 800 metrillä. Suomalainen juoksi ensimmäistä kertaa matkan alle 2.20:n ja kirjautti ajan 2.19,28.

– Tähän kisaan oltiin ladattu paljon, enkä saanut tehtyä sellaista tulosta ja sijoitusta, mitä olisin halunnut. Totta kai se harmittaa, Huntington sanoi Ylen tv-haastattelussa.

– Suoritusvarmuus puuttui. Lajit olivat tosi epävarmoja, varsinkin tekniset lajit, suomalainen ruoti.

Belgian Nafissatou Thiam nappasi toisen peräkkäisen olympiavoittonsa 6 791 pisteellä. Hollannin Anouk Vetter otti hopeaa 6 689 pisteellä. Emma Oosterwegel toi Hollannille myös pronssia, kun hän ohitti päätöslajissa Belgian Noor Vidtsin.

Maria Huntington, 24, opiskelee Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätiedettä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut