Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Castren ja Nuutinen lähtevät takaa-ajajina olympiagolfin huipennukseen, huomenna aikainen herätys

Matilda Castren ja Sanna Nuutinen pääsevät hyvissä asemissa, mutta takaa-ajajina naisten olympiagolfin päätöspäivään Tokion kisoissa. Castren on kolmen kierroksen jälkeen yhteistuloksessa –7 ja Nuutinen yhteistuloksessa –6. Castren jakaa kymmenettä sijaa ja Nuutinen 16. sijaa.

– Pelissä voi tapahtua mitä vaan. Jos sattuu sellainen päivä kuin eilen oli etuysillä (väylät 1–9), mikä vaan on mahdollista. Tosi usein golfissa on helpompi lähteä viimeiseen päivään takaa-ajajana. Silloin peli on vapautuneempaa, Nuutinen kuvasi.

Perjantaina Castren käytti päivän kierrokseensa 68 lyöntiä ja Nuutinen 69 lyöntiä.

Castren pysyttelee optimistisena, vaikka kokee, että hänen pallonlyömisensä ei ollut tänään parhaimmillaan.

– Kaikkihan täällä haluavat mitalin, eivätkä ole pelaamassa muista sijoituksista, Castren muistutti.

Lauantaina pelit alkavat jo kello 6.30 paikallista aikaa (00.30 Suomen aikaa) eli tuntia aiottua aiemmin. Aikataulumuutoksella kisajärjestäjät varautuvat rankkasateen tai ukkosen aiheuttamiin taukoihin.

Nuutinen starttaa kentälle kello 7.18 ja Castren kello 7.42. Sitä ennen he lämmittelevät kehonsa harjoitusalueella pelivireeseen.

– Illan tavoite on saada unta kahdeksalta, Nuutinen ennakoi päätöspäivää.

Hän jopa jätti perjantaina kierroksen jälkeen harjoittelun väliin, vaikka menee yleensä hiomaan lyöntejään.

– Eiköhän tätä ole jo 15 vuotta harjoiteltu huomista varten, Nuutinen sanoi ja korosti keskittyvänsä lepoon.

Erikoispyyhe viilensi helteessä

Golffarit ovat Kasumigasekin kentällä fyysisesti ja henkisesti lujilla noin 35 asteen lämpötilassa. Nuutinen haki kentällä varjopaikkoja aina kun se oli mahdollista ja piti kosteaa pyyheliinaa päänsä suojana.

– Tänään parilla viimeisellä väylällä rupesin jo laskeskelemaan, milloin tämä loppuu. Ajatukset rupesivat karkailemaan, eikä olotila ollut normaali, Nuutinen kuvasi kuumuutta.

Castren käytti kaulallaan erikoispyyhettä, jonka kemikaali viilentää reagoidessaan ilman kanssa. Yksi pyyhe piti pelaajan viileänä parin kolmen väylän ajaksi.

Castren harmitteli menetettyjä mahdollisuuksia

Castren harmitteli, että löi kierroksen aikana monta vinoa avauslyöntiä.

– Tuli ylimääräisiä lyöntejä etenkin par 5 -väylillä. Turhauttaa, että jättää paikkoja käyttämättä. Onneksi bogeja tuli aika vähän, sillä sain paikattua puteilla. Se on positiivista ja enteilee hyvää jatkoa ajatellen. Otetaan siitä kiinni ja jatketaan, Castren sanoi.

Hän teki kolme birdieä ja yhden bogin.

Nuutisella oli hyvä puttipäivä, sillä etenkin puttien vauhti oli kohdallaan. Hänen pisin birdieputtinsa oli 14-metrinen.

– Nämä griinit ovat niin mahtavat, että nautin näillä puttaamisesta. Viheriöt pitävät linjan just eikä melkein. Jos pistää ohi, niin tietää, ettei se ole kenenkään muun vika kuin itsensä. Tai caddien, Nuutinen naurahti.

Birdiejä kertyi kolme, ja Castrenin tavoin hän teki kierroksen ainoan boginsa kentän 12. väylällä.

Kilpailun kärkipaikalla jatkaa maailmanlistan ykkönen, Yhdysvaltain Nelly Korda. Hän on yhteistuloksessa –15. Intian Aditi Ashok on toisena kolmen lyönnin päässä kärjestä. Kolmossijaa jakaa neljä pelaajaa tuloksessa –10 eli kolme lyöntiä Castrenin edellä.