Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kirittärien ykköstähti Emma Körkkö vetäytyy pesäpallon Itä– Länsi-ottelusta – "Itkuisuus, valtava ahdistus ja väsymys eivät ole tunteita, joita haluaisin päivittäin tuntea"

Emma Körkköä ei nähdä tämän vuoden Itä-Länsi-ottelussa Porissa. Marko Kauko
Jyri Salonen

Jyri Salonen

Kirittärien ja koko naisten Superpesiksen ykköspelaaja Emma Körkkö jää yllättäen pois lauantaina Porissa pelattavasta pesäpallon Itä–Länsi-ottelusta.

Körkkö, 29, ilmoitti vetäytymisestään torstaina Instagram-tilillään. Hän perusteli päätöstä kovalla fyysisellä ja henkisellä kuormituksella.

– Kova peli- ja treenitahti jo itsessään on todella kuormittavaa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Sen lisäksi jatkuva esilläolo mediassa ja tunne siitä, että pitäisi täyttää ulkopuolisten ihmisten odotuksia illasta toiseen on pidemmän päälle henkisesti todella kuormittavaa, vaikka samaan aikaan olenkin kiitollinen saamastani huomiosta, Körkkö kirjoitti.

– Olen luullut osaavani käsitellä näitä tunteita ja saanut siihen apua, mutta lähiaikoina kroppa on oireillut myös fyysisesti. Itkuisuus, valtava ahdistus ja väsymys eivät ole tunteita joita haluaisin päivittäin tuntea. Tämä viikonloppu on ainoa hetki ennen kauden loppua jolloin minulla on aikaa viheltää peli hetkeksi poikki ja olla miettimättä pesäpalloa. Joten sen aion nyt käyttää - ihan oman mielenterveyteni vuoksi.

Körkkö on ollut tällä kaudella naisten Superpesiksen ylivoimainen ykköspelaaja. Hän johtaa lyöjätilastoa saldolla 12+49=61 ja on enää yhden kunnarin päässä sarjan yhden kauden ennätyksestä. Körkkö valittiin sekä kesä- että heinäkuussa naisten Superpesiksen kuukauden pelaajaksi.

Körkkö on voittanut Kirittärissä neljä Suomen mestaruutta ja hänet on valittu kahdesti vuoden naispelaajaksi ja kerran vuoden pesäpalloilijaksi. Itä–Länsi-ottelussa hän on ollut mukana seitsemän kertaa.

Voit lukea Körkön päivityksen alta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut