Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Markkanen raotti sopimustilannettaan Ylelle – "Haluan uuden startin NBA-uralleni jossain muualla"

NBA-seura Chicago Bullsia neljän kauden ajan edustanut jyväskyläläiskoripalloilija Lauri Markkanen kertoi perjantaina Yle Urheilulle, että hän toivoo NBA-uransa jatkuvan jossain muualla kuin Chicagossa.

– Meillä on tarjouksia useammasta eri joukkueesta. Haluan uuden startin NBA-uralleni jossain muualla. Toivottavasti saadaan Bullsin kanssa asiat nopeasti järjestykseen ja minun uralleni uusi suunta, Lauri Markkanen kertoi Yle Urheilulle.

Bulls teki heinäkuun viimeisenä päivänä Markkaselle yhdeksän miljoonan dollarin sopimustarjouksen, mikä teki hänestä niin sanotun rajoitetun vapaan agentin. Tämä tarkoittaa sitä, että Bullsilla on oikeus vastata toisen joukkueen tekemään tarjoukseen tai yrittää järjestää sopimus, jossa se kauppaa Markkasen toiseen joukkueeseen.

Markkanen on pelannut Bullsissa neljän kauden aikana 222 ottelua, joissa hän teki 15,6 pistettä ja 7,1 levypalloa ottelua kohti.

NBA:n vapaiden agenttien markkinat avautuivat viime maanantaina. Mediahuhuissa pyörii jos jonkinlaisia spekulaatioita Markkasen osalta. Perjantai on osaltaan jo kenties jotain selventävä, sillä Markkasen tapaiset rajoitetusti vapaat agentit voivat alkaa hyväksyä seurojen tarjouksia.

Torstai-iltana Suomen aikaa Athletic -sivuston NBA-toimittaja Shams Charania raportoi Twitter-tilillään että Charlotte Hornets on noussut vahvasti esiin Markkasta havittelevana seurana.

– Charlotte Hornetsilla vahvaa kiinnostusta mahdollisen tarjouksen tekemiseen, lähteet kertovat, Charania kertoi.

Aiemmin tällä viikolla New York Daily News -lehden NBA-toimittaja Kristian Winfield tviittasi Charlotten kiinnostuksesta. Winfield myös väitti lähteisiinsä nojaten, että Markkanen olisi hinnoitellut itseään ulos markkinoilta.

– Lauri Markkanen ja Kelly Oubre Jr pyysivät liian paljon rahaa vapaiden agenttien markkinoilla, ilman siihen (summaan) tarvittavaa näyttöä, kertoi lähde liigasta minulle. Markkinat ovat väljähtyneet huomattavasti molempien osalta, suurimman osan seuroista jo käytettyä rahansa, Winfield pyöritteli.

– Dallas Mavericks (15 miljoonaa dollaria) ja Charlotte Hornets (14,5 miljoonaa) ovat niitä, joilla vielä käytettävissä rahaa.