Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Sami Vatanen väläytteli paluuta kotimaisemiin Radio Keskisuomalaisen haastattelussa – "JYP on kotiseura, jossa haluaisin jossain vaiheessa vielä pelata"

Sami Vatanen päätti viime kauden Dallas Starsissa, mutta ensi kaudelle hänellä ei ole vielä sopimusta. Venla Tirkkonen
Jyri Salonen

Jyri Salonen

New Jersey Devilsiä ja Dallas Starsia viime kaudella edustanut jyväskyläläinen NHL-puolustaja Sami Vatanen on edelleen ilman sopimusta ensi kaudelle. 30-vuotias JYP-kasvatti aikoo joka tapauksessa jatkaa uraansa jääkiekkoilijana.

– Katsellaan rauhassa. Haluja olisi vielä pelata siellä (NHL:ssä) totta kai. Kyllähän se hieno liiga on ja mukavaa on ollut siellä. Stanley Cupia ei ole vielä voitettu, niin kyllä se olisi hienoa siellä voittaa, Vatanen kertoi keskiviikkona Radio Keskisuomalaiselle.

Vatanen paljasti aiemmin MTV Urheilulle, että hänellä olisi haluja palata vielä joskus kasvattajaseuransa JYPin paitaan.

– En ole miettinyt asiaa sen enempää, mutta kyllä JYP on aina JYP. Siellä olisi vielä jossain vaiheessa hienoa pelata. Ei tässä ammatissa tiedä koskaan mitä tulee eteen, Vatanen sanoi MTV Urheilun haastattelussa.

Saman asian hän totesi myös Radio Keskisuomalaisen keskiviikkovieraana.

– Se on kuitenkin aina semmoinen kotiseura, missä haluaisin jossain vaiheessa vielä pelata.

Vatanen joutuu joka tapauksessa tähyämään Eurooppaan, jos NHL:stä ei tule riittävän hyviä tarjouksia.

– On siellä joukkueiden kanssa juteltu, mutta ei ole vielä mitään kauhean konkreettista ollut. Katsellaan rauhassa ja onhan tässä vielä kauden alkuunkin aikaa, niin eiköhän sieltä jotain selviä jossain vaiheessa, Vatanen vastasi taalaliigaa koskeviin sopimusuteluihin. Ennen NHL-uraansa Vatanen ehti pelata JYPissä SM-liigaa kolme kautta vuosina 2009–2012. Sen jälkeen hän on pelannut yhdeksän kautta NHL:ssä, kaikkiaan neljässä eri seurassa. Vuosina 2012–17 Vatanen edusti Anaheim Ducksia, josta hän siirtyi marraskuussa 2017 New Jersey Devilsiin.

Vatasen seura on vaihtunut neljän viime kauden aikana tiuhaan. Kaudella 2020 hän piipahti lyhyesti Carolina Hurricanesissa, jonka jälkeen edessä oli paluu Devilsiin. New Jerseystä hän siirtyi viime kauden lopuksi Dallas Starsiin, jossa tilille ehti kertyä yhdeksän ottelua ilman tehopisteitä. Devilsissä Vatanen pelasi viime kaudella 30 ottelua, joissa hän teki kuusi tehopistettä.

– Kyllähän se treidi on aina semmoinen, että vähän hiljaiseksi vetää, kun kaikki vaihtuu uudestaan ja uudestaan, mutta kyllä siinä on aina myös paljon positiivisia puolia. Saa tuntea uusia ihmisiä ja näkee uusia tapoja, miten seurat toimii. Viime aikoina on varsinkin ollut mahdollisuus päästä pelaamaan plejaripaikasta. Aina kun on treidi tullut, niin on ollut joukkue paljon paremmissa asemissa. Se on aina se iso juttu, että halutaan mennä playoffseihin ja voittaa se Stanley Cup, Vatanen kertoi Radio Keskisuomalaiselle.

Kuuntele Radio Keskisuomalaisen haastattelu kokonaisuudessaan alta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut