Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osa Australian olympiaurheilijoista neljän viikon karanteenissa: "Julmaa ja piittaamatonta"

Osa Australian olympiajoukkueen jäsenistä joutuu 28 päivän karanteeniin sen jälkeen, kun he palasivat Tokion olympialaisista. Maan olympiakomitea kuvaa tilannetta "julmaksi", kertoo BBC .

Ulkomailta saapuvilla on Australiassa edessään kahden viikon karanteeni, mutta Etelä-Australian osavaltiossa tuohon tulee vielä kaksi viikkoa lisää. Osavaltion hallitus perustelee neljän viikon karanteenia koronaviruksen deltavariantilla.

Australian olympiakomitea AOC pyysi urheilijoilta vapautusta ylimääräisestä karanteenista, mutta pyyntöä ei kuultu.

– Kun muissa maissa juhlitaan urheilijoiden paluuta, meillä heitä kohdellaan mitä julmimmalla ja piittaamattomimmalla tavalla. Heitä rangaistaan siitä, että he ylpeästi edustivat maataan olympiakisoissa, AOC paheksui.

– Olympiaurheilijamme ovat paitsi täysin rokotettuja, he ovat lisäksi eläneet tarkasti kontrolloidussa kuplassa Tokiossa. Heitä on testattu päivittäin. Emme ole saaneet mitään selitystä siihen, miksi pyyntömme on evätty, AOC:n pääjohtaja Matt Carroll täydensi.