Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nuorten Leijonien Helenius sai NHL-sopimuksen ja kuuli siitä juuri ennen peliä: "Se oli kiva päivä"

Helenius kuului Suomen avainpelaajiin vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa. AFP / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Jääkiekkohyökkääjä Samuel Helenius teki kolmevuotisen tulokassopimuksen NHL-seura Los Angeles Kingsin kanssa. Asiasta kertoivat pelaajasiirtoja seuraavat CapFriendly - ja EliteProspects -sivustot.

Helenius edusti viime kaudella kotimaisessa liigassa JYPiä ja kuului Suomen avainpelaajiin vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Raamikas hyökkääjä loihti nuorten Leijonien seitsemässä kisaottelussa pisteet 2+2=4 ja saavutti pronssia.

Hän oli hiljattain nuorten Leijonien mukana turnauksessa Yhdysvalloissa, kun kuuli sopimuksesta.

– Oltiin valmistautumassa peliin ja vielä hotellihuoneessa. Sain viestin Losin scoutilta, että tervetuloa Kingseihin. Sen jälkeen vain keskittyminen peliin. Todella hieno päivä. Voitto Ruotsista kruunasi päivän. Se oli kiva päivä, Helenius kertoi torstaina JYPin Twitterissä jakamalla videolla.

Järvenpääläislähtöisen pelaajan suunnitelmissa on jatkaa vielä JYPissä tulevan kauden ajan.

– Olin kuukauden etelässä päin ja sitten takaisin Jyväskylään. Mentiinköhän täällä seitsemän viikkoa ja sen jälkeen pariksi viikoksi etelään ottamaan iisimmin. Sitten kutsuttiin taas (nuorten) maajoukkueeseen. Aika treenipainotteisesti on kesä mennyt, Helenius, 18, kertasi kausienvälistä aikaa.

Heleniuksen isä Sami Helenius kiekkoili aikanaan NHL:ssä kuudella kaudella.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut