Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajien Kazakstan-karsintapeliin ei myydä yksittäislippuja koronarajoitusten takia

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen MM-karsinnan 4. syyskuuta pelattavaan kotiotteluun Kazakstania vastaan ei myydä yksittäisiä pääsylippuja, kertoi Palloliitto perjantaina.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti torstaina uusista koronarajoituksista. Niiden myötä Helsingin Olympiastadionille voi ottaa maksimissaan 1 250 katsojaa, eikä Kazakstan-otteluun näin ollen ole mahdollista myydä lisää lippuja.

Palloliitolle avi-päätös tuli yllättäen.

– Ottelujärjestelyt olivat täydessä vauhdissa siten, että voisimme ottaa Olympiastadionille terveysturvallisesti kannattajia nauttimaan yhdessä jalkapallojuhlasta, kuten viime syksynä Nations Leaguen otteluissa. Myös Viro-ottelussa kesäkuussa järjestelyt sujuivat ongelmitta, eikä tartuntaketjuja tullut. Avin päätös tuli yllättäen, ja olemme todella pahoillamme, että suomalainen jalkapalloperhe ei pääse näitä otteluita seuraamaan, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo.

Huuhkajien syksyn MM-karsintaotteluihin oikeuttavat kausikortit on myyty loppuun. Palloliitto kohdentaa Kazakstan-ottelun liput kausikortin ensimmäisenä ostaneille ja palauttaa kolmasosan kausikortin hinnasta niille, jotka jäävät ilman lippua otteluun.

Näille Kazakstan-peliin liputta jääville kausikorttilaisille tarjotaan etuosto-oikeus 1. syyskuuta pelattavaan maaotteluun Suomi–Wales, johon on kuitenkin "hyvin rajallinen määrä paikkoja". Näin ollen lippuja ei mahdollisesti riitä aivan kaikille halukkaille.