Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stallone ruhtinaaksi tyylillä

Ruunaruhtinas-kilpailu oli kuusivuotiaan Stallonen täydellistä dominointia. Perjantain maililla Ossi Nurmosen valmennettava superlupaus kiri kärjen takaa viimeiset 400 metriä 17,8-vauhtia. Lauantain kierrosta pidemmällä matkalla Stallone marssi 3. ulkoa pitkällä kirillä vakuuttavasti ykköseksi. Viikonlopun kuskikuningas Iikka Nurmonen ihasteli Stallonen monipuolisuutta.

– Stallone on nopea, mutta se jaksaa myös mennä. Toisessa osalähdössä ei käynyt oikeastaan missään vaiheessa mielessä, että voitaisiin olla kärkisijojen suhteen liian kaukana. Se oli täysissä voimissa aloittaessaan kirinsä, eikä joutunut laittamaan parastaan peliin, Nurmonen ihasteli.

Keskisen perinteinen Malja-ajo meni myös Nurmoselle, kun Timo Hulkkosen menestytallin tähti Next Direction kiri hurjasti 3. ulkoa murskavoittoon.

Kaksinkertainen ravikuningas Evartti oli kovimmassa volttilähdössä itse varmuus. Se haki 1 600 ennen maalia vetotyöt kahdelta takamatkalta, jonka jälkeen kantaan kiertänyt Nyland joutui vain varmistelemaan kakkossijaa.

– Evartilla oli kuninkuuskisan jälkeen alla ihan perustreenejä, mutta arvelin kuntopohjan taustalla pitävän, Santtu Raitala kommentoi.

– Ori tuli todella halukkaasti loppusoran alkuun, joten päätin sen antaa 200 ennen maalia mennä minkä hevonen halusi.

Suomenhevostammojen perinteisessä Helätin-ajossa ykköseksi kiri erikoisten vaihden jälkeen kahdeksanvuotias nousukas Pitska. Se haki kärkipaikan, mutta laukkasi täysin yllättäen 600 ennen maalia. Pitska antoi hyppynsä ulkoradoilla nopeasti alas, jonka jälkeen tamma kiri vielä kilpasiskoistaan ohitse. Melkoinen suoritus hevoselta, jolla vielä kauden alkaessa oli reilut 10 000 euroa rahaa.

Keskisen muut Toto75-voittajat olivat Jani Ruotsalaisen huippukuntoinen Rallston, upeasti ykköseksi kurottanut Kyösti Lindgrenin valmentama Kitzune G.G. ja Jari Oinosen omistama Ithinkiama Genius.