Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

JYPistä maailmalle lähtenyt Petrus Palmu palasi Suomeen ja Jukureihin: "Pyrin pelaamaan Leijona-paikan veroisesti"

Petrus Palmu JYPin nutussa kaudella 2019 -20. Tiina Mutila

Seppo Pänkäläinen, Heikki Arppi

JYPissä kauden 2019–20 hyvillä tehoilla (13+22=35) kiekkoilut Petrus Palmu pelaa Mikkelin Jukureissa elokuun alusta. Kaksivuotinen sopimus tutustuttaa hänet myös valmentajadebytanttiin Olli Jokiseen, jonka 1 231 NHL-ottelua on melkoinen meriitti SM-liigaan. Ainakin se takaa medianäkyvyyden.

– Olli itse asiassa sai henkilökohtaisesti minut houkuteltua Mikkeliin. Uskon Jokisen onnistumiseen. Hän teki aktiiviuransa jälkeen valtavasti pohjatyötä ennen päävalmentajaksi siirtymistään. Rehellinen jätkä, joka ajattelee lätkästä samalla tavalla kuin minä.

Siitä on jo kymmenen vuotta, kun 14-vuotias Petrus Palmu itsenäistyi muuttaessaan Joensuusta kiekon perässä Helsinkiin ja Jokerien junioreihin. Tie tuntui olevan auki taivasta myöten. Palmu voitti keväällä 2013 koko C-nuorten SM-sarjan pudotuspelien maalipörssin 17 maalin ennätyksellä. Seuraavallakin kaudella hän oli SM-kultaa voittaneen Jokereiden B-nuorten paras pistemies ja maalintekijä (29+25=54).

NHL:ssäkin miehen taidot huomattiin. Vancouver Canucks varasi 19-vuotiaan Palmun kesäkuussa 2017. Palmu pelasi kuitenkin seuraavan kauden Turun Palloseuran liigajoukkueessa.

Tulokassopimuksen jälkeen Canucks passitti Palmun AHL-joukkue Utica Cometsiin ja joulukuussa 2018 lainasi hänet takaisin TPS:aan. Seuraavana kautena lainasopimus siirtyi JYPille ja kulunut talvi vierähti Saksan pääsarjassa DEL-liigassa ERC Ingolstadtissa.

Saksa oli Palmulle vaihtoehtona tällekin kaudelle.

– Joensuun Kiekko-Pojistakin kyseltiin, mutta Joensuun aika ei tässä vaiheessa uraa vielä ole. Se oli Jokisen henkilökohtainen yhteydenotto, miksi päädyin juuri Jukureihin. Se päätös oli lopulta hyvinkin harkittu.

Yksi tavoite Palmulle ensi kaudelle on. Hän ei ole koskaan päässyt nostamaan voittokannua.

– En ole edes koskaan pelannut aikuisten finaalipeliä.

Palmulla on kaksi A-maaottelua, seitsemän nuorten ja 35 poikien maaottelua.

– Tulevana talvena pyrin pelaamaan Leijona-paikan veroisesti. Olympialaisiin lienee kuitenkin mahdoton päästä, jos NHL-pelaajat ovat mukana.

Rapakon taakse seitsemän vuotta sitten lähtenyt Palmu on kuluneina vuosina oppinut paljon.

– Henkisesti ja fyysisesti olen nyt paljon parempi.

Eikä se NHL:kään ole vielä poissuljettu: Vancouverin sopimus on voimassa vielä muutaman vuoden.

– Toisaalta sen maailman olen jo nähnyt. Nyt eletään kiekkoilijana päivä kerrallaan. Uskon silti, että parhaat saavutukset yksilönä ovat minulla vielä edessä päin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut