Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroopan yleisurheiluliitto vahvisti Münchenin 2022 EM-kisojen ankarat tulosrajat

Euroopan yleisurheiluliitto EA vahvisti tiistaina Münchenin 2022 EM-kisojen tulosrajat ja valintajärjestelmän. Tulosrajat pitää selvittää 26. heinäkuuta 2022 mennessä ja osanottajien rankinglistaus päättyy samalla päivämäärällä.

EM-kisat järjestetään Eugenen MM-kisojen jälkeen 15.–21. elokuuta.

Tulokset hyväksytään 12 kuukauden ajalta maratonia, kävelyä, viestejä, otteluita ja 10 000 metrin juoksua lukuun ottamatta. Tulosrajojen tavoittelu alkoi siis vajaa kuukausi sitten 27. heinäkuuta.

Maratonilla, kävelyssä, otteluissa ja viesteissä tuloksenteon aikaikkuna on 18 kuukautta. Kuhunkin viestilajiin otetaan 16 joukkuetta rankingin perusteella. Rankingia on pisteytetty tämän vuoden alusta.

Euroopan yleisurheiluliiton tulosrajat on kiristetty tarkoituksella niin, että kunkin lajin viimeiset edustuspaikat jaettaisiin rankingsijoitusten perusteella kuten tänä kesänä Tokion olympialaisten yleisurheilussa.

Esimerkiksi naisten 100 metrin aitajuoksun tulosraja on 12,93, naisten kolmiloikan 14,25 ja miesten keihään 84,00.

Yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailut on osa yhdeksän urheilumuodon EM-kisakokonaisuutta. Suurtapahtuma alkaa jo 11. elokuuta, ja kisoihin odotetaan noin 4 700 urheilijaa 50 maasta. Lajien kokonaislukumäärä on 176.

Tapahtumassa järjestetään myös maiden välinen kaikki lajit kattava kilpailu, josta jaetaan erillinen palkinto.

Samalla tapahtuma kunnioittaa Münchenissä 50 vuotta aiemmin eli kesällä 1972 järjestettyjä kesäolympialaisia.