Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollanti aiheutti Suomen lentopallonaisille EM-lopputurnauksen toisen tappion: "Se oli oppimiskokemus"

Suomen naisten lentopallomaajoukkue jatkoi pelejään EM-lopputurnauksessa perjantaina ottelulla Hollantia vastaan. Suomi jätettiin mittelössä melko aseettomaksi, kun Euroopan rankingissa jaetulla toisella sijalla oleva Hollanti vei kamppailun nimiinsä erin 3–0 (25–10, 25–10, 25–18).

– Se oli oppimiskokemus. Ero hyökkäys- ja torjuntapelissä varmasti näkyi jokaiseen vastaanottimeen asti. Tyytyväinen pitää olla kolmannen erän pätkiin, joissa haastettiin ja väännettiin sillä tavalla kuin pitääkin näissä peleissä tehdä, kommentoi Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi liiton tiedotteessa.

Syöttöä ja vastaanottoa lukuun ottamatta Hollanti oli käytännössä kaikessa selkeästi Suomea parempi. Voitto oli Hollannille turnauksen toinen, kun taas Suomelle kyseessä oli EM-lopputurnauksen toinen tappio.

– Voittoa lähdetään aina hakemaan. Etsitään toimivia kombinaatioita ja tällä kertaa siihen oli enemmän tilaisuuksia. Tarvitsemme koko joukkueena pelaamista, se on tämän joukkueen tavaramerkkejä. Nyt sitä nähtiin jo kolmannessa erässä, Kangasniemi totesi.

Suomen paras pistenainen oli toisessa erässä hakkuriksi siirretty Suvi Kokkonen kahdeksalla pisteellään.

– Edessä oli ihan jäätävä torjunta ja vastassa huikea joukkue. Me ei löydetty kunnolla ratkaisuja hyökkäyksessä, eikä uskallettu ihan antaa 110 prosenttia, Kokkonen sanoi tiedotteessa.

"Hollannin tekemisessä näkyi kokemus"

EM-kilpailuissa finalistina vuosina 2015 ja 2017 esiintynyt Hollanti pelasi vakuuttavasti kahdessa ensimmäisessä erässä, joissa Suomi ei saanut konettaan kunnolla käyntiin missään vaiheessa. Kolmannessa erässä pelitapahtumat tasoittuivat, minkä seurauksena Suomi sai paremmin pelistä kiinni. Ottelun lopputuloksen kannalta sillä ei kuitenkaan ollut enää merkitystä.

– Hollannin tekemisessä näkyi sen kokemus samalla rungolla monista kisoista. Harva tulee ensimmäisiin kisoihin todella kovana pelaajana, Tapio Kangasniemi myönsi.

Suomi on pystynyt voittamaan Hollannin vain kertaalleen 15 kohtaamisen aikana. Aiempi yhteenotto oli kesäkuussa 1991 Baselissa EM-karsinnassa, jolloin Hollanti voitti ottelun suoraan kolmessa erässä. Suomen ainoa voitto on tammikuulta 1991, jolloin Hollanti kaatui Luxemburgissa pelatussa maaottelussa 3–0.

Suomi jatkaa EM-lopputurnaustaan Romanian Cluj-Napocassa lauantaina, jolloin vastaan asettuu Ukraina.