Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina oli liian kova pala Suomelle EM-lentopallossa: "Vastustaja rankaisi jatkopalloista"

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen ottelut EM-lopputurnauksessa Romaniassa jatkuivat tappiollisissa merkeissä. Lauantaina vastassa ollut Ukraina oli neljän erän jälkeen etevämpi lukemin 3–1 (25–19, 25–23, 26–28, 25–22).

– Parannettiin peliämme Hollanti-ottelusta, mutta vastustaja rankaisi meitä varsinkin jatkopalloista, Suomen Kaisa Alanko myönsi Yleisradion televisiohaastattelussa ottelun jälkeen.

Suomi ja Ukraina olivat kohdanneet toisensa ennen lauantaita viidesti aiemmin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli vuodelta 2017, jolloin Ukraina oli parempi kahdessa Kultaisen liigan finaalikamppailussa.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä meille tuli muutamia virheitä, mutta kahdessa viimeisessä erässä pystyttiin pelaamaan omaa peliämme. Mielestäni osoitimme taisteluilmeemme kolmanteen erään tultaessa. Kentälle tuli lisää ääntä ja energiaa, Alanko totesi.

Suomen joukkueesta parhaiten pisteitä takoi Piia Korhonen (15).

Suomi on pelannut EM-lopputurnauksessa tähän mennessä kolme ottelua ja hävinnyt niistä kaikki.

– Tottakai tappiot harmittavat. Yhtä tiettyä syytä niihin on hankala löytää. Vastassa on ollut joukkueita, jossa pelaajat ovat olleet pitkiä ja kovalyöntisiä, Alanko pohti.

EM-lopputurnaus jatkuu Suomen osalta seuraavan kerran maanantaina, jolloin vastaan asettuu tähän mennessä molemmat ottelunsa voittanut Turkki.