Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Manny Pacquiaon loistelias ura saattoi päättyä Yordenis Ugasin nyrkkeihin

Kuubalainen Yordenis Ugas nujersi Manny Pacquiaon pistevoitolla ja säilytti ammattinyrkkeilyn WBA-liiton välisarjan maailmanmestaruutensa Las Vegasissa käydyssä MM-ottelussa. Arvostelutuomarit pisteyttivät ottelun Ugasille luvuin 116–112, 116–112 ja 115–113.

Samalla Ugas saattoi päättää nyrkkeilyn 2000-luvun supertähtiin kuuluneen filippiiniläisen 26-vuotisen ammattilaisuran.

– Tulevaisuudessa ette ehkä enää näe Manny Pacquiaoa kehässä. En tiedä. Olen tehnyt paljon nyrkkeilyn eteen, ja nyrkkeily on antanut minulle paljon. Odotan, että saan viettää enemmän aikaa perheeni kanssa ja miettiä tulevaisuuttani nyrkkeilyssä, Pacquiao sanoi ottelun jälkeen.

Pacquiao, 42, otteli edellisen kerran heinäkuussa 2019, jolloin hän kukisti Keith Thurmanin hajaäänituomiolla. Pacquiaon saldo ammattilaisena on nyt 72 ottelua, joista hän on voittanut 62. Ugasin saldo on 31 ottelua ja 27 voittoa.

– Sydämessäni haluaisin jatkaa ottelemista. Mutta minun täytyy ajatella myös kehoani, Pacquiao sanoi.

Yhdentoista päivän varoitusajalla otteluun

Ugas lähti otteluun yhdentoista päivän varoitusajalla, kun WBC- ja IBF-liittojen maailmanmestari Errol Spence Jr. joutui perumaan ottelunsa Pacquiaoa vastaan silmän verkkokalvovamman takia.

– Olen todella innoissani, mutta ennen kaikkea haluan kiittää Manny Pacquiaoa siitä, että hän antoi minulle tämän mahdollisuuden kehässä. Harjoittelimme vain kaksi viikkoa, mutta kuuntelin kehäkulmani ohjeita ja se toimi, Ugas sanoi ottelun jälkeen ESPN:n mukaan .

Tilastojen mukaan Pacquiao löi yli kaksinkertaisen määrän iskuja Ugasiin verrattuna (815–405), mutta pitempi ja ulottuvampi Ugas sai silti sisään enemmän lyöntejä kuin vastustajansa.

– Hänen ulottuvuutensa läpi oli vaikea päästä. Hänellä on pitkät kädet, hän on erittäin pitkä, häneen oli vaikea päästä kiinni. Hän otteli hyvin, Pacquiaon valmentaja Freddie Roach tunnusti.