Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kampuksen Dynamo eteni futsalin Mestarien liigan pääkierrokselle – karsintalohkon voitto varmistui 11 maalin murskavoitolla Gibraltarin mestarista

Jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo saavutti tiistaina paikan futsalin miesten Mestarien liigan pääkierrokselle. Paikka varmistui, kun KaDy murskasi Latviassa Gibraltarin mestarin Europan 14–3. KaDy voitti karsintalohkonsa, koska tasapisteisiin päätyneen Arazin (Azerbaidzhan) maaliero oli heikompi.

Karsintavaiheesta pääkierrokselle etenevät kahdeksan karsintalohkon voittajat ja paras lohkokakkonen. KaDy olisi hyvän maalieron turvin päässyt jatkoon myös lohkokakkosten vertailussa. KaDy voitti Latvian karsintalohkossa kaksi ottelua ja pelasi yhden tasapelin maalierolla +16.

Tiistai-iltapäivän ottelussa KaDy oli odotetun ylivoimainen Gibraltarin mestaria vastaan. Tavoiteltu yhdeksän maalin ero tuli täyteen ajassa 33:55, kun Suomen maajoukkueestakin tuttu pohjapelaaja Jukka Kytölä laukoi tilanteeksi 12–3 illan neljännellä osumallaan.

Muut KaDyn ahnaimmat maalintekijät Europaa vastaan olivat niin ikään maajoukkuepelaajat Mikko Kytölä (3) ja Sergei Korsunov (3).

Ennen ottelua jatkoonpääsyn skenaarioista erittäin tietoinen KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović oli tyytyväinen tulokseen ja suojattiensa esitykseen.

– Ensimmäisten kymmenen minuutin aikana peli oli tunteiden vuoristorataa, mutta sen jälkeen tyyneys valtasi joukkueen ja palaset alkoivat loksahdella paikoilleen. Etenemme jatkoon ansaitusti, koska osoitimme osaamistamme ja pelasimme laadukasta futsalia, Vujovic sanoi seuran verkkosivuilla.

KaDy pelasi Mestarien liigan pääkierroksella edellisen kerran vuonna 2018. Pääkierroksen lohkot arvotaan Sveitsin Nyonissa 30. elokuuta. Pääkierros pelataan 26.–31. lokakuuta.