Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sisuuntunut naarasleijonalauma ärjyi avausvoiton MM-jäällä – Suomi luisteli Venäjän olympiakomitean joukkueelta jalat alta jo avauserässä

Maalivahti Anni Keisala torjui ottelussa ensimmäisen nollapelinsä MM-tasolla. / SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO HANDOUT / SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO / LEHTIKUVA

Antti Salmensaari / STT

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue osoitti Suomen aikaa myöhään keskiviikkoiltana Calgaryn MM-jäällä Kanadassa, että kaksi tappiota turnauksen alussa ei lannistanut joukkuetta. Suomi ryöpytti turnauksen kolmannessa ottelussaan Venäjän olympiakomitean joukkuetta jo avauserässä 3–0 ja kirjasi turnauksen avausvoiton maalein 4–0.

Avauserä oli täysin Suomen hurmosta. Avausmaalin teki suorasta hyökkäyksestä Suomen ykköskenttä, kun Michelle Karvinen karkasi vasemmasta laidasta läpi ja löysi takatolpalta maalin viimeistelleen Susanna Tapanin. Muutamaa minuuttia myöhemmin ykkösvitja viimeisteli Suomen toisen maalin. Tällä kertaa maalintekijänä oli Petra Nieminen, joka lusikoi Karvisen lämäristä kimmonneen irtokiekon verkkoon. Tapani kirjautti maaliin syöttöpisteen.

Vielä ennen erän loppua Jenniina Nylund teki 3–0-maalin, joka riitti venäläisvalmennukselle. Kuudesti torjunut Valeria Merkusheva komennettiin pois maaliltaan, ja tilalle luistelutettiin Nadezhda Morozova.

Keisalalle ensimmäinen nollapeli

Toisessa erässä ei maaleja nähty. Morozovalle kertyi erässä neljä torjuntaa, ja yhden pelin tauon jälkeen Suomen maalille palanneelle Anni Keisalalle samoin neljä torjuntaa. Kolmannessa erässä onnistui vain Suomi, joten Keisala kirjasi ensimmäisen nollapelinsä aikuisten MM-tasolla 13 torjunnalla.

4–0-maalista vastasi pelin toisellaan Petra Nieminen. Hän kaivoi kiekon aloituksesta itselleen ja purjehti maalille ujuttamaan kiekon etukulmasta sisään.

Suomi kohtaa alkulohkovaiheessa vielä torstai-iltana Sveitsin. Joukkue on kohdannut aiemmin Kanadan ja Yhdysvallat.

Suomen lohkosta kaikki joukkueet etenevät pudotuspeleihin. Suomi ei voi enää nousta Yhdysvaltojen ja Kanadan ohi, mutta lohkon kolmostilassa Suomi on vahvasti kiinni. Suomi voi sijoittua kolmanneksi, vaikka häviäisikin Sveitsille.

A-lohkon kolmantena Suomi kohtaisi viikonloppuna B-lohkon voittajan. B-lohkon voittaa joko Tshekki tai Saksa, jotka kohtaavat Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut