Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nelinkertainen kisakävijä Latikka hyvästeli paralympia-altaat – kauhoi seitsemänneksi S13-luokan selkäuintifinaalissa

Suomalaisuimari Antti Latikka jäi seitsemänneksi Tokion paralympialaisten S13-luokan 100 metrin selkäuintifinaalissa. Hän eteni torstaiaamun alkueristä jatkoon viimeisenä miehenä, mutta ei yltänyt samaan vauhtiin illan finaalissa. Alkuerissä hän ui kauden parhaansa 1.03,75, mutta finaalissa puhti riitti tulokseen 1.04,21.

– Uinnissa oli melko samanlainen tuntuma kuin aamulla. Vähän eri taktiikalla lähdin uimaan, ja se ilmeisesti jäi sitten ajassa vähän. Kaikki annettiin tänään altaaseen, ja siitä ei jäänyt kahta sanaa, Latikka kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

Mitaliin olisi vaadittu usean sekunnin parannus. Jo alkuerissä nopeinta vauhtia pitänyt Valko-Venäjän Ihar Boki ui kultaa ennen Kanadan Nicolas Guy Turbidea ja Venäjän paralympiakomitean Vladimir Sotnikovia. Boki ui heikkonäköisten S13-luokan maailman ennätyksen 56,36. Myös Turbide ja Sotnikov selvisivät alle minuutissa.

Takuuvarma finalisti

Latikka edusti Suomea neljänsissä peräkkäisissä paralympialaisissa, kun hän oli mukana jo Pekingissä 2008, Lontoossa 2012 ja Rio de Janeirossa 2016. Tokion-kisamatka jäi hänen viimeisekseen. Myös aiemmissa paralympialaisissaan suomalainen ylsi finaaliin.

– Nyt päällimmäisinä tunteina on puhdasta iloa ja onnea. Uinti on hieno laji, ja oma ura ei voisi päättyä paremmin. Tämä päättyy minun omilla ehdoillani, eikä terveydellisistä syistä. Pelkkää onnea, Latikka tuumi.

– Finaalipaikka kruunaa hienolla tavalla uran. Se osoitus kaikille minua vuosien varrella tukeneille, jotka ovat tehneet tästä mahdollista ja uskonut minuun vaikeinakin vuosina. Minulle paralympialaiset merkitsee sitä, että kaikille tulee antaa mahdollisuus ja kaikki saa menestyä, jos itse vaan haluaa sitä.

Pia Reitin ja "Sepon" pisteet eivät riittäneet vapaaohjelmaan

Suomalaisratsastaja Pia Reitti ja tanskalaisruuna Supremo sijoittuivat 12:nneksi Tokion paralympialaisten henkilökohtaisessa ohjelmassa. Luokassa IV kilpaillut ratsukko kerrytti tuloksen 66.269 prosenttia.

Keskiviikkona ja torstaina kisatussa luokassa oli mukana 15 ratsukkoa, joista kahdeksan parasta pääsivät maanantain vapaaohjelmaan.

– Tämä oli hyvä suoritus maailman parhaiden seurassa. Aavistuksen oli pientä jännitteisyyttä, "Seppo" katsoi takapäädyn skriinejä ja oli väsyneempi kuin eilen, mutta suoritus olisi voinut olla katastrofaalinen näiden olosuhteiden takia, Reitti tuumi Suomen paralympiakomitean tiedotteessa ja kutsui Supremoa tuttavallisesti Sepoksi.

Kilpailu käytiin yli 30 asteen helteessä.

– Laukannosto vähensi pisteitä ja voima vähän tuntui loppuvan. Kaarteet olisivat voineet mennä joustavammin, mutta se oli hieno debyytti. Hyvä suoritus, pararatsastuksen joukkueenjohtaja Janne Berg kiteytti.

Hollantilaisennakkosuosikki Sanne Voets ja Demantur voittivat henkilökohtaisen ohjelman tuloksella 76.585 prosenttia.