Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oliver Helander paikkaili pettymyksiään Ratinassa, ura jatkuu Tero Pitkämäen valmennuksessa

IF Raseborgin Oliver Helander oli iloinen ja helpottunut Tampereen Kalevan kisojen jälkeen. Hän voitti mestaruuden uransa kolmanneksi parhaalla tuloksella 86,13 ja odottaa innolla uransa jatkoa moninkertaisen arvokisamitalistin Tero Pitkämäen valmennuksessa.

Yhteistyön ensi askeliin kuuluu kuitenkin tilanteen tavoitteiden kartoitus.

– Tavoitteet ratkeavat sen perusteella, joudunko leikkauspöydälle vai en, Helander totesi.

– Olkapää on ollut kipeä vuodesta 2018 ja akilles pari vuotta. Tänään akilles ei kuitenkaan vaivannut.

Helander, 24, kärsi Tokion olympialaisissa lähentäjävammasta ja karsiutui jatkosta. Tampereella hän ylsi vasta toisen kerran tällä kaudella yli 80 metrin ja paransi kauden parastaan yli viisi metriä.

Helander päätti kilpailun ja koko kilpailukauden huippuheittoonsa.

– Se heitto oli todella onnistunut. Vauhti tuli loppuun asti, ja tuki piti varmaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella, Helander arvioi suoritusta.

– Taito on ollut hukassa, mutta tänään onnistui. Tuli hyvä fiilis, eikä tarvinnut heittää enempää.

Muutos tulee hyvään aikaan

Mestaruus oli Helanderin toinen. Ensimmäisen hän saavutti kolme vuotta sitten, jolloin hän myös heitti ennätyksensä 88,02. Siitä saakka kehitys on ollut pysähdyksissä olka- ja akillesjännevaivojen takia.

– Helpotus on varmaan päällimmäinen tunne viime vuosien vaikeuksien jälkeen. Tämäkään kausi ei mennyt kuten piti, mutta tuli hyvä päätös, Helander pohdiskeli.

Helander odottaa ilmeisen innostuneena myös yhteistyötä Pitkämäen kanssa.

– Olen kiitollinen (aiemmalle valmentajalle) Glenn Lignellille, mutta muutos tulee nyt hyvään aikaan. Uskon, että se on kaikin puolin hyvä asia, Helander jatkoi.

– Tero on ollut huipulla varmaan 20 vuotta, tietää paljon lajista.

Ensi kaudella yleisurheilussa järjestetään MM-kilpailut Eugenessa ja EM-kilpailut Münchenissä. Tampereen voittoheitolla Helander selvitti molempien kisojen tulosrajat.