Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomi lähtee Ruotsia vastaan viidentoista Tokio-kisaajan voimin – myös nuorten arvokisamenestyjiä mukana

STT

Suomi lähtee hakemaan viimevuotisille tappioilleen revanssia, kun yleisurheilun perinteikäs maaottelu Ruotsia vastaan otellaan tulevana viikonloppuna Tukholmassa. Joukkueessa on mukana 15 Tokion olympiakisoissa nähtyä urheilijaa, kertoi Suomen Urheiluliitto (SUL) maanantaina.

Ruotsia vastaan lähtevät muun muassa tuore SE-seiväshyppääjä Wilma Murto sekä 800 ja 1 500 metriä juokseva Sara Kuivisto ja kolmiloikkaajat Senni Salminen ja Kristiina Mäkelä.

Nuorten arvokisamenestyjistä Tukholmaan matkaavat muun muassa EM- ja MM-moukarivoittaja Silja Kosonen ja 400 metrin aitajuoksun maailmanmestari Heidi Salminen.

– Ruotsi-ottelu kiinnostaa aina. Se näkyy joukkueen kokoonpanossa, sanoo SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen.

– Menestyminen Ruotsia vastaan vieraskentällä vaatii erityistä venymistä ja onnistumista, mutta hyvällä taistelutahdolla varustettu joukkue voi yltyä toisten onnistumisten myötä hurmioon. Siihen pyritään ja uskotaan, että Ruotsi yllättyy.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut