Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Aleksis Lehtonen palaa kasvattajaseuraansa, kun JJK kohtaa Harjulla sarjajumbo Kemin

Kesällä 2015 Aleksis Lehtonen oli 17-vuotias huippulahjakkuus. Kuva Ykkösen ottelusta JJK-Haka. Selonen Pekka
Jyri Salonen

Jyri Salonen

JJK Jyväskylä kohtaa tänään Harjulla kello 18.30 Kakkosen C-lohkossa viimeisenä olevan Kemi City FC:n.

JJK:lla on alla tärkeä 1–0-voitto paikallisvastustaja FC Vaajakoskesta. Tänään sarjassa viidentenä olevalla JJK:lla on mahdollisuus mennä voitolla FCV:n ohi myös sarjataulukossa.

JJK on pelannut tähän mennessä 13 ottelua, joista se on kerännyt 25 sarjapistettä. Kemillä on 14:stä ottelusta vain seitsemän pistettä.

JJK nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa nimenomaan kemiläisten kustannuksella heinäkuussa Sauvosaaressa. Tuomas Koppelomäki, Antti Åke, Vertti Lepo sekä Arttu Leivonen saivat tuolloin nimensä maalintekijätilastoihin JJK:n 1–4-voittoon päättyneessä ottelussa.

Lisämielenkiintoa tämän illan otteluun tuo Aleksis Lehtosen paluu kasvattajaseuraansa. 23-vuotias hyökkääjä teki JJK:n kanssa loppukauden kestävän sopimuksen. Loukkaantumiset ovat riivanneet viime kaudella Joensuun Jipossa pelannutta Lehtosta.

– Siellä polven eturistisiteet pamahti. Nyt on jalkaa kuntoutettu 10 kuukauden ajan. Toukokuussa hyppäsin jo JJK:n mukaan ja aloitin hommat JJK:n fyssarin kanssa, Lehtonen kertoi aiemmin tällä viikolla Keskisuomalaiselle.

Lehtonen on tänään käytettävissä Kemiä vastaan, mutta lähes vuoden pelitauko tarkoittaa sitä, että JJK ei saa riveihinsä 100-prosenttisessa pelikunnossa olevaa pelaajaa.

– Aluksi roolinani on tulla vaihdosta sisään ja tuoda pelin loppuhetkille jotain uutta. Olen sellainen täsmäase loppuhetkille, Lehtonen muotoili.

JJK–Kemi-ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä Keskisuomalaisen verkkosivuilla. Ottelun selostaa Tapio Suominen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut