Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kritiikki yltyi liian kovaksi – Ruotsin jalkapallomaajoukkue ei järjestä talvileiriään Qatarissa

Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkue ei järjestä maajoukkueleiriä Qatarissa ensi tammikuussa. Ruotsin jalkapalloliitto (SvFF) oli vielä tiistaina aikeissa matkata Qatariin talvileiriään varten, mutta voimistunut kritiikki sai liiton johdon toisiin ajatuksiin.

Liittoa kritisoi etenkin Ruotsin ammattilaisseurojen yhdistys (SEF). Vuoden 2022 MM-kisaisäntä Qataria on syytetty toistuvasti ihmisoikeusrikkomuksista, jotka liittyvät MM-kisapaikkoja rakentavien siirtotyöläisten heikkoihin oloihin.

– Kävimme hyvän keskustelun SEF:n puheenjohtajan Jens T. Anderssonin kanssa tiistai-iltana, ja seuroilla on yksimielinen mielipide siitä, ettei leiriä järjestettäisi Qatarissa. Tarkastelemme muita vaihtoehtoja. On selvää, että tammikuun leiriä ei järjestetä Dohassa, Qatarissa, SvFF:n pääsihteeri Håkan Sjöstrand kertoi tiedotteessa uutistoimisto TT:n mukaan.

Vielä tiistaina Sjöstrand puolusti leiripaikan valintaa ruotsalaislehdistön edessä.

– Voisimme työskennellä näiden asioiden (ihmisoikeuksien) kanssa ja olla aktiivisia. Mielestämme sillä voi olla suuri vaikutus, Sjöstrand sanoi Ateenassa ennen Ruotsin ja Kreikan MM-karsintaottelua.

Riku Riski kieltäytyi Suomen viimeisimmästä Qatarin-leiristä

Suomen maajoukkue on leireillyt Qatarissa viimeksi tammikuussa 2019. Ennen leiriä maajoukkueen hyökkääjä Riku Riski nousi maailmanlaajuisiin otsikoihin, kun hän päätti kieltäytyä maajoukkuekomennuksesta eettisten syiden takia.

Jalkapallomaailma on ilmaissut toistuvasti vastustuksensa Qatarin MM-kisoja kohtaan, mutta itse kisaboikotteja ei olla nähty. Suomen Palloliitto kertoi viime maaliskuussa , ettei se boikotoi kisoja.

– Kisat Qatarissa tullaan järjestämään Suomen toimista riippumatta. Boikotoinnin sijaan me tulemme yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa jatkamaan aktiivista dialogiamme sekä (kansainvälisen jalkapalloliiton) Fifan että paikallisten järjestäjien ja toimijoiden kanssa työolojen ja ihmisoikeuksien parantamiseksi, Palloliitto totesi tuolloin.

Maajoukkuekapteeni Tim Sparv kertoi maanantaina Players Tribune -sivuston kirjoituksessaan, että keskustelua Qatarin kisaisännyydestä on jatkettava.

– Kaikille pelaajille, valmentajille ja jalkapalloliitoille. Kaikille faneille ja journalisteille. Itse asiassa kaikille, jotka yksinkertaisesti välittävät ihmisoikeuksista. Olkaa hyvät ja jatkakaa puhumista Qatarin MM-turnauksesta, Sparv painotti.