Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sammelvuon valmentama Venäjä nöyryytti EM-alkulohkojumboa ässäsyötöillä – Pohjois-Makedonia kukistui murskaluvuin

Venäjä päihitti Pohjois-Makedonian lentopallon miesten EM-kisoissa Tuomas Sammelvuon johtamana, mutta ei silti ehkä ole kisojen kuumin suosikki. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Tuomas Sammelvuo päätti Venäjän päävalmentajana lohkovaiheen Suomessa lentopallon miesten EM-kisoissa murskavoittoon. Venäjä murjoi keskiviikkona Tampereella C-alkulohkossa viimeiseksi jäänyttä Pohjois-Makedoniaa 3–0 (25–15, 25–13, 25–18).

Yksipuolinen ottelu kesti vain reilun tunnin ja vartin.

Venäjä nöyryytti alkulohkossa ilman sarjapisteitä jäänyttä Pohjois-Makedoniaa kaikessa, mutta erityisesti Sammelvuon suojatit takoivat eroa syötöillään. Venäjä syötti yhteensä 15 ässää. Se on kolmen erän ottelussa korkea lukema.

Sammelvuo lepuutti avauskentällisen hakkuriaan Jegor Kljukaa, jonka korvasi 210-senttinen Krasnodar Jenisein Kirill Klets. Tämä nautiskeli selvästi huonompaa joukkuetta vastaan sekä hyökkäyksessä että torjunnassa.

Merkille pantavaa oli jatkopeleihin selviytyneen Venäjän passarin Pavel Pankovin kunnostautuminen hyökkäysten päättäjänä ja torjunnassa. Hän kokosi jo avauserässä viisi pistettä.

Tokion olympiakisojen hopeamitalisti Venäjä voitti EM-alkulohkon viidestä ottelustaan neljä hävittyään avauspelissään yllättäen Turkille 1–3. Hieman ailahtelevasti pelannut Venäjä on osoittanut piristymisen merkkejä, mutta kun Maksim Mihailovin kaltainen takuuvarma hakkuriratkaisija puuttuu miehistöstä, Sammelvuon joukkuetta on vaikea mieltää tämänkertaisessa turnauksessa kuumimmaksi kultasuosikiksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut