Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Russell ei lähde nöyristelemään F1-legendan vierelle – nuorukaisen mukaan Mercedekseltä selvä viesti tasavertaisesta kohtelusta

Talli kertoi Russellin sopimuksesta tiistaina, päivä sen jälkeen kun Bottaksen siirto Mercedekseltä Alfa Romeolle oli julkistettu. AFP / LEHTIKUVA

Janne Lehikoinen / STT

Formula ykkösten suurlupauksiin lukeutuva brittinuorukainen George Russell pääsee ensimmäistä kertaa F1-urallaan taistelemaan kärkisijoista ensi kaudella, kun hän astuu sarjan mahtitallin Mercedeksen riveihin. Talli kertoi Russellin sopimuksesta tiistaina, päivä sen jälkeen kun Valtteri Bottaksen siirto Mercedekseltä Alfa Romeolle oli julkistettu.

Russell, 23, ei aio soitella Mercedeksellä taustaviulua 13 vuotta vanhemman tallitoverinsa, seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin varjossa. Russellin mukaan tallikin vakuuttaa, että lähtökohdat kaksikolla ovat tasavertaiset.

– Se tehtiin minulle hyvin selväksi. Mercedes on aina kunnioittanut tuota, parhaan mahdollisuuden antamista molemmille kuljettajille, Williamsia vielä loppukauden ajan ajava Russell totesi Italian gp-viikonlopun alla muun muassa Autosport-sivuston mukaan.

– Luonnollisestikin uskon itseeni ja tavoitteeni ovat korkealla. Mutta yhtä lailla tiedän, miten kovaa tästä tulee. Lewis on seitsenkertainen maailmanmestari ihan syystä. Minä olen onnekas, kun pääsen oppimaan häneltä. Näen tämän kumppanuuden Mercedeksen kanssa pitkäaikaisena ja luulen, että ensi vuosi minun on käytettävä mahdollisuutena oppia ja katsoa kisa kisalta, kuinka sujuu.

Sisäiset skismat, miten käy?

Bottasta Hamiltonin tallitoverina edeltänyt Nico Rosberg sanoi hiljattain, että Russellin tulo "voi kuumentaa" tunteita Mercedeksellä. Hamiltonin kanssa mestaruudesta tällä kaudella taisteleva Red Bull -tähti Max Verstappen puolestaan ennakoi, että Russell tekee elämästä "hyvin vaikean" Hamiltonille.

– Mercedeksellä taitaa olla kokemusta huonosta dynamiikasta tallin sisällä, ja he ovat tehneet selväksi, että moista ei haluta uusia. Enkä sitä halua minäkään. On niin tärkeää, että tallitoverit tekevät töitä yhdessä, auttaakseen tallia eteenpäin, Russell kuittasi.

– Lewis ja minä olemme hyvin erilaisessa vaiheessa uriamme, ja sekin auttaa. Kunnioitan häntä niin paljon. En näe mitään ongelmia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut