Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ässät jatkoi täysin viime kauden tyylillään Sportia vastaan – Vellu Ketola sytytti Ässät

Jarno Kärki teki kaksi maalia Sportin verkkoon. Mikko Stig / LEHTIKUVA

Juhani Liuhala / STT

Viime kaudella Porin Ässät ei päässyt miesten jääkiekkoliigan pudotuspeleihin ja joukkue pelasi yleisesti huonosti, mutta siitä huolimatta porilaiset saalistivat runkosarjassa Vaasan Sportilta 11 pistettä 12 mahdollisesta. Sama meno tuntuu jatkuvan tälläkin kaudella. Runkosarjan avauspelissä Ässät kaatoi vaasalaiset vieraansa 4–1.

Suurin ero joukkueiden välillä oli ylivoimapelaamisessa. Ässät laukoi peräti kolme maalia ylivoimalla, joista kaksi viimeisteli joukkueen ykkösketjun keskushyökkääjä Jarno Kärki. Sport ei omilla pakkopeleillään onnistunut.

Ässien valmentaja Ari-Pekka Selin oli tyytyväinen taiston tauottua.

– Voiton siemen kylvettiin torstaina, kun Vellu Ketola kävi puhumassa joukkueelle, että mitä Ässissä pelaaminen merkitsee. Moni pelaaja kasvoi siinä henkisesti senttikaupalla, Selin totesi.

Sportin päävalmentaja Risto Dufva harmitteli joukkueensa suoritusta ottelun alkupuoliskolla.

– Hienoa, kun yleisöä oli paikalla ja päästiin hipaisemaan pitkästä aikaa huumaa. Meidän huuma jäi tosin kahdessa ensimmäisessä erässä aika pahasti vajaaksi, Dufva sanoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut