Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokivarren Kunkku hurmasi kotiradallaan

Jokivarren Kunkun omistajat Arto Salmi ja Alpo Posti olivat paikalla juhlistamassa tunteellista hetkeä Laivakankaalla. Kunkun ura on ollut pitkä ja menestyksekäs, mutta myös vastoinkäymisiä on mahtunut matkan varrelle.

Santtu Raitala kannusti Jokivarren Kunkun odotetusti jo alkumatkalla kärkipaikalla, josta hevonen vastasi hienosti ykköseksi. Uransa avaustappion kokenut Landen Paukku lähti maalisuoralla viimeiseen iskuunsa, mutta Kunkku karkasi vakuuttavasti.

Hevosen valmentaja Antti Ojanperä on tehnyt valtavan työn menestyksen eteen. Valmentajan elämänkumppani Jutta Ihalainen myönsi, että voitto meni tunteisiin.

– Kaksivuotiaana kun Kunkku haettiin varsalaitumelta, odotin meidän nyt 11-vuotiasta Jiriä. Muistan sen päivän hyvin, ja siitä tähän päivään on aika pitkä aika, Ihalainen kommentoi. Työmäärä, jonka erityisesti Antti on tehnyt Kunkun uran eteen, on käsittämätön. Välillä ollaan oltu syvissä vesissä, mutta hetkeäkään ei olla epäilty, etteikö Kunkku tulisi takaisin.

Midnight Racen ykkössija jäi sekin kotiradalle, kun Petri Salmelan valmentama Leave Your Sox On antoi fysiikkaansa puhua. Santtu Raitala oli kyydissä ravipäivän arkkitehti, sillä hän voitti uskomattomasti kuudesti, ja Toto75-pelissäkin vielä Thai Explosiven kyydissä.

Lämminveristen avoimessa pikapyrähdyksessä kotiradan ruuna Top Of The World kirmasi johtaneen Orlando Knickin takaa ykköseksi. Ari Aatsinki on valmentanut hevosia Karungissa nyt reilun vuoden, ja kausi on ollut menestyksekäs.

Maize järjesti myös yllätyksen. Se sai Jani Suonperältä täydellisen reissun 3. sisällä, eikä tamma jättänyt nopeuttaan käyttämättä loppusuoralla.

Whogonow oli suosikeista tulta ja tappuraa. Mikko Koivu oli satsannut Laivakankaan kisaan, ja ohjastaja Janne Lukkari ajoi päättäväisesti kärkeen.

– Puolitehoilla ja korvat kiinni tuli tämä voitto. Hevosta on rakennettu rauhassa, mutta nyt oli sellainen tehtävä, että taktiikka oli aktiivinen, Janne Lukkari perusteli ratkaisujaan.

Pelkosenniemelle lähti yksi yllätysvoitto, josta vastasi Ari Keräsen silmäterä Leijan Liito.