Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pesäkarhut kaappasi kotiedun Hippoksen vesipalloilusta

Tiia Peltonen toi juoksun Pesäkarhuille naisten Superpesiksen ensimmäisessä finaaliottelussa Jyväskylän Kirittäriä vastaan. TOMMI ANTTONEN / LEHTIKUVA

Pasi Peltola / STT

Superpesiksen naisten loppuottelut käynnistyivät Porin Pesäkarhujen ryöstöllä Jyväskylän Hippoksella. Runkosarjan voittanut Kirittäret menetti kotietunsa jäädyttyään tappioon lukemin 0–2 (0–4, 2–3).

Hippoksella pelattiin asiallisen lämpimissä 12 asteen oloissa, mutta ottelun jälkimmäisellä puoliskolla pelaaminen alkoi jo muistuttaa vesipalloilua. Hippoksen kenttä ei imenyt tuntikaupalla vettä, joten syöksyt pesille veivät etenijät helposti kymmenenkin metrin liukuun.

– Keli on synkkä, mutta onneksi mieli ei ole. Vaikea on kyllä saada mailaa pysymään kädessä, myhäili vieraille kolme juoksua 50-prosenttisella kotiutusteholla iskenyt jokeri Susanna Puisto.

– Alkupolttelun jälkeen räpylämme alkoi kestää hyvin. Melkoiseksi säätämiseksi homma meni papereiden kanssa loppua kohti, kuvaili Pesäkarhujen pelinjohtaja Jarkko Pokela viitaten lyömiseen mailoja paperilla kuivaten.

Pesäkarhut on saavuttanut 2000-luvulla 17 mitalia, mutta vain yhden mestaruuden kaudella 2002. Finaaliavauksessa Kirittärien kunnioittamisesta ei näkynyt jälkeäkään. Porilaiset olivat kolmostilanteissa edellä avausjaksolla 8–3 ja toisella yhden sisävuoron vähemmän pelanneena 6–4.

Tilanteita Pesäkarhuille rakensivat takuuvarmasti ykköskärki Henna Juka (kl 3/4) ja vasta 17-vuotias päävaihtaja Tiia Peltonen (kl 5/5). Avausjakson karkumatkan takasivat tarkoilla kotiutuksillaan juoksuhanat avannut Emilia Linna ja Puisto. Ulkopelin ässät olivat yhteensä yhdeksän paloa heittäneet kakkospuolen polttolinjan vahti Linna ja polttaja Maria Suominen.

Paljon helppoja ulkopelivirheitä tehnyt Kirittäret oli sisäpelissään liikaa reisivamman takia vain jokerina pelaavan Emma Körkön (kl 5/10) varassa.

– Emme olleet ihan niin ytimessä kuin tällaiseen matsiin pitäisi olla, kiteytti kymmenen Porissa saavutetun mitalin jälkeen Kirittäriin täksi kaudeksi siirtynyt Susanne Kohonen.

Mestaruus irtoaa kolmella voitolla. Ottelusarja jatkuu ainakin lauantaina Porissa ja sunnuntaina Jyväskylässä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut