Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HIFK:n pistetakuu vaati Ville Peltoselta reset-napin painamista

HIFK:n Kasper Kotkansalo laukoi joukkueen johtomaalin. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Helsingin IFK kerää varmaotteisesti pisteitä jääkiekkoliigassa, eikä lauantai tuonut muutosta tähän. HIFK kukisti kotikaukalossaan Vaasan Sportin maalein 4–1 ja on kasvattanut pistepussiaan kauden kaikissa neljässä ottelussaan.

– Peli oli meille hankala, eikä alku ollut sellainen mitä toivottiin. Toiseen erään saimme korjattua asioita. Sitkeys ja maltti kestivät, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen tuumi.

Sport livahti karkuun Turo Asplundin toisen erän alun maalilla, mutta ottelun mainion alkupuolen jälkeen maalivahti Niko Hovinen joutui antautumaan kolmesti toisen erän lopulla. Olli Palola ohjasi tasoituksen, Kasper Kotkansalo laukoi johtomaalin, ja Jere Innala tuplasi johdon karvaasti 11 sekuntia ennen erätaukoa.

– Ensimmäisellä erätauolla piti painaa reset-nappia. Uusi alku ottelulle. Saimme yksinkertaisten asioiden kautta laatua ja yhteisen suunnitelman toteuttamista. Onnistuimme siinä, Peltonen kiitteli.

Päätöserän alussa Roni Hirvonen sivalsi lukemiksi 4–1 ja vesitti lopullisesti Sportin aikeet saada tuliaisia Helsingistä.

Sport on voittanut kaksi kauden neljästä ottelustaan, mutta joutui nyt päästämään HIFK:n ohi sarjassa ja valahti keskikastiin. HIFK kiipesi kärkikahinoihin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut