Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HPK:n tehot edelleen hukassa: ”Alkaa peikko heräilemään viime kaudesta”

Ismo Huotari / STT

Jääkiekon SM-liigan jumbosijalle alkukaudella päätynyt HPK jatkoi kamppailuaan tehottomuutta vastaan. Alkukauden trendin mukaisesti se onnistui varsinaisella peliajalla maalinteossa vain kertaalleen, kun KalPa keräsi täydet pisteet Kuopiossa maalein 4–1. Kauden ensimmäisessä seitsemässä liigaottelussa HPK on onnistunut lyömään kiekkoa verkkoon vain yhdeksän kertaa.

– Jos suorittamisen taso on tätä luokkaa, niin ei sillä voi oikein parempaa odottaakaan. Kausi lähti pelillisesti hyvin käyntiin, mutta nyt ollaan muutama peli nytkähdetty ja sieltä alkaa peikko heräilemään viime kaudesta, HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen harmitteli viime kaudelta tuttua ongelmaa.

KalPa puolestaan jatkoi pirteää nousuvirettään nappaamalla toisen peräkkäisen suurinumeroisen kotivoiton. Heti pelin ensimmäisellä minuutilla Miikka Pitkänen (1+1) veivasi taidokkaan maalin rangaistuslaukauksesta, ja vahvaa starttia lisäsi Kasper Simontaival, jonka osumalla KalPa otti 2–0-johdon jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen.

– Jämäkästi tultiin otteluun. Ei ihan raikkaimmillaan oltu tänään, mutta tosi tärkeä voitto meille, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen summasi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut