Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tänak ylsi kärkivauhtiin Suomen MM-rallin testipätkällä, Rovanperä valmis kovaan taisteluun syntymäpäivänään

Esapekka Lappi palasi innoissaan WRC-auton rattiin Keski-Suomen ralliteillä. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Virolainen Hyundai-kuljettaja Ott Tänak ajoi kolmannella vedollaan pohja-ajan Suomen MM-rallin testierikoiskokeella. Kuljettajat hiovat aamulla ajovirettään runsaan neljän kilometrin mittaisella Vesala-pätkällä. Tänakin aika oli 1.46,5.

Tänak on Suomen MM-rallin hallitseva mestari, sillä hän voitti kilpailun Toyota-tallissa vuonna 2019. Viime vuonna Keski-Suomessa ei ajettu MM-pisteistä, ja tämän vuoden kilpailu siirtyi koronaviruspandemian takia elokuusta lokakuun alkuun.

Rallin MM-sarjaa johtava Sebastien Ogier oli testierikoiskokeen toiseksi nopein. Hän jäi Tänakin vauhdista 0,9 sekuntia.

Ogierin Toyota-tallikaveri Kalle Rovanperä oli testierikoiskokeen viidenneksi nopein. Rovanperä juhlii rallin avauspäivänä 21-vuotispäiväänsä.

– Varmasti tulee ihan hieno viikonloppu ja kova taistelu. Katsotaan, mitä pystytään tekemään, Rovanperä sanoi Ylelle .

Esapekka Lappi palaa Keski-Suomen ralliteillä WRC-auton rattiin ja oli innoissaan.

– Hyvällä tavalla hullua! On niin mukavaa olla jälleen WRC-autolla kotikilpailussa, mikä voisi olla tämän parempaa, seitsemänneksi parasta vauhtia testierikoiskokeella pitänyt Lappi intoili Ylelle.

Ralli alkaa tänään kello 13.30 ajettavalla 2,31 kilometrin mittaisella Harjun erikoiskokeella. Päivän ohjelmaan kuuluu kaikkiaan kuusi erikoiskoetta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut