Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Evans kasvatti johtoaan Suomen MM-rallissa – Lapin työläs jahti kärkikolmikon takana jatkuu

Elfyn Evans ajoi päivän neljällä ensimmäisellä erikoiskokeella pohja-ajat. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Toyotan Elfyn Evansin johto Suomen MM-rallissa kasvoi toisen ajopäivän viimeistä edellisellä erikoiskokeella yli yhdeksään sekuntiin, kun Evans kaasutteli pikataipaleen 14 nopeimman ajan.

Evans jätti 20,55 kilometrin mittaisella Patajoki 2:lla toiseksi sijoittunutta Hyundain Ott Tänakia 1,4 sekuntia. Kokonaiskilpailun kärjessä Evans johtaa Tänakia 9,1 sekuntia.

Kokonaiskisassa kolmantena on Hyundain Craig Breen 18,3 sekuntia johtavasta Evansista. Toyotan Esapekka Lappi on neljäntenä 47,9 sekuntia kärjestä. Hän oli ek:n 14 viides jäätyään kärjestä 8,1 sekuntia.

Evans ajoi päivän neljällä ensimmäisellä erikoiskokeella pohja-ajat. Sen jälkeiset kolme pikataivalta vei nimiinsä Tänak, kunnes Evans ehti Patajoki 2:lla ykköseksi.

Suomalaistoiveet kokivat kolauksen Patajoki 1:n erikoiskokeella 10, jolla kuljettajien MM-sarjassa kolmantena oleva Toyotan Kalle Rovanperä ajoi ulos ja joutui keskeyttämään.

Menestystoiveet Lapin varassa

Suomen menestystoiveet ovat neljäntenä kaasuttelevan Lapin varassa. Hän on kärkikolmikosta vajaan puolen minuutin päässä.

Pimeys on laskeutunut Jyväskylän seudulle. Patajoki 2:n erikoiskokeella oli paikoin liukasta.

– Ei ollut ajouraa, ei sellaista spooria, mitä kesällä. Hyvä täällä on syksylläkin ajaa rallia, Lappi murjaisi Yleisradiolle.

MM-sarjan kymmenennestä kilpailusta ajetaan tänään vielä yksi erikoiskoe. Päivän viimeinen, Harjun erikoiskoe, 15 alkaa Jyväskylän keskustassa kello 20.

Ralli päättyy huomenna.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut