Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HIFK tyrmäsi shokki-aloituksella ennätysyleisön edessä HPK:n

HIFK voitti HPK:n luvuin 6–2. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Tomi Siren / STT

HIFK kurmootti jääkiekon liigassa HPK:ta 6–2. Kamppailua seurasi 8 200 vetävässä hallissa 7 887 katsojaa, mikä on kuluvan kauden liiga-ennätys.

– Kiva, kun aloitettiin peli ryminällä. Huomasi eron, kun on ollut 4 100 katsojaa ja nyt melkein 8 000 – hieno ammatti tämä on, HIFK:n puolustaja Kasper Kotkansalo iloitsi.

– Nyt oltiin ihan oikeasti täyden tuvan hallissa. Ja oli tehokkuutta, upeita suorituksia, HIFK:n valmentaja Ville Peltonen komppasi.

HIFK:n maali-ilotulitus alkoi varhain, varoituksetta ja väkevänä. Jo 13:nnella sekunnilla Petteri Wirtasen maalille rystyllä vippaama kiekko eksyi HPK:n maalivahti Eetu Laurikaisen taakse omasta pelaajasta.

Veteraanihyökkääjä Wirtasen, joka kuului valmentaja Ville Peltosen tavoin HIFK:n 2011 mestaruusmiehistöön, mallia seurasi pikatahtia kolme joukkuetoveria.

Sesongin ensimmäisensä tekivät Miro Väänänen ja Elis Hede, Sebastian Dykille kaappi oli kauden toinen.

Tilanteessa 3–0 ja ajassa 11.35 Laurikaisen tilalle luisteli Daniel Lebedeff, joka joutui yllätetyksi vain 22 sekuntia maalilla oltuaan.

– Toinen peli putkeen, että käy alun kanssa köpelösti. Yleinen viesti se, että ensimmäiselle maalille ei mahtanut mitään, mutta niille kolmelle seuraavalle olisi mahtanut, HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen kuvasi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut