Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

SiiPe luopuu Superpesiksen paikastaan – "Mieli on raskas päätöstä pohdittaessa"

Elokuisessa ottelussa Siilinjärven Pesiksen Ville Lantiaiselle syötti Hyvinkään Tahkon lukkari Joona Iivonen. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Siilinjärven Pesis ilmoitti maanantaina luopuvansa miesten Superpesiksen ensi kauden sarjapaikastaan. Seuran mukaan päätöksen taustalla ovat taloustekijät.

– Superpesisjoukkueen kulurakenteen kehityksen suunta yhdistettynä urheilun ja viihteen kuluttamisen muutokseen asettavat yhdessä liian suuren taloudellisen riskin, puheenjohtaja Jukka Pasanen sanoi SiiPen tiedotteessa.

SiiPen mukaan Superpesiksen joukkueen "toiminnan kulut kasvavat vuosi vuodelta, ja samalla katsojamäärät kahden viime kauden aikana ovat vähentyneet katsojien siirtyessä penkiltä kotisohville".

– Luonnollisesti mieli on raskas päätöstä pohdittaessa, mutta samalla pitää kääntää katseet tulevaan rakentaen Pohjois-Savon pesäpallolle kestävä tulevaisuus, Pasanen sanoi.

SiiPe oli päättyneellä kaudella runkosarjassa 14:s ja lunasti pääsarjapaikkansa kukistamalla karsinnoissa Oulun Lipon otteluvoitoin 3–2.

Pesäpalloliitto ilmoitti tiedotteessaan, ettei se täytä SiiPeltä vapautuvaa Superpesiksen paikkaa.

– SiiPen tekemän ratkaisun vaikutuksia kilpailutoimintaan työstetään päivä kerrallaan, päätöksiä ei tehdä päivässä tai kahdessa. Ensimmäisenä tarkastelussa ovat miesten halli-SM-ottelut. SiiPen tilalle ei kuitenkaan nosteta toista joukkuetta tässä tilanteessa, Pesäpalloliiton vt. toiminnanjohtaja Jonne Kemppainen sanoi.

"Päätöksien vaikeutta voin vain kuvitella"

Siilinjärven Pesiksen edustusjoukkueet pelaavat tulevalla kaudella naisten Ykköspesistä ja miesten suomensarjaa. Seuran tämänkertainen taival miesten Superpesiksessä päättyy kolmen kauden jälkeen.

– Päätöksien vaikeutta voin vain kuvitella. Onneksi luopuminen ei mitätöi tai vähennä hienojen hetkien arvoa Superpesiksessä Mantun perinteisessä pesispyhätössä, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari sanoi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut