Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokerien tappiosarja KHL:ssä venyy uhkaavasti – Tuohimaa torjui Neftehimikille vierasvoiton

Jokerien kotiinpaluusta KHL-jääkiekkoliigassa tuli painajaismainen. Kolmea vierastappiota seurasi shokeeraava 3–6-yllätyshäviö piskuiselle Neftemik Nizhnekamskille. Vierasjoukkueen suurimmaksi sankariksi torjunnoillaan ylsi ex-Jokerit Frans Tuohimaa, joka Liigassa ehti palvella myös HIFK:ta, SaiPaa ja HPK:ta.

– Huono peli. Tämä on luistelu- ja kamppailupeli, tänään ei oltu ihan niille maillekaan, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki myönsi.

Taisto sai isäntien vinkkelistä tyystin väärän virtauksen, kun alkuprässi jäi hedelmättömäksi ja vastustaja onnistui heti viimeistelemään ensimmäisestä tilanteesta.

Jokerit maalattiin mittelön ehdottomaksi ennakkosuosikiksi, vaikka Neftehimik ylsi sesongin alussa silloinkin Tuohimaan avulla Jokereista 4–2-voittoon Nizhnekamskissa.

Juuri ennen tiistaista yhteenottoa venäläissikermä ehti kyntää tappiota viisi peliä putkeen maalierolla 3–19.

– Sitten saadaan momentumia ja yritetään, niin kiekko on verkossa joka kerta kun vastustaja käy meidän päässä. Se kierre pitää saada poikki, Jokerien Marjamäki ruoti.

Jokerien neljäs perättäinen tappio johtui monesta seikasta. Maalinteko ontui pahasti, paikkoja piisasi paljoonkin. 27 kertaa torjunut Tuohimaa sai hyvin tukitoimia kenttäpelaajilta ja tolpat pysäyttivät muutamat yritykset, mutta iso syy löytyi myös epävireisistä Jokerien pelaajista.

Videotuomio ja riittämätön kiri

Yksi pelin kulminaatiopiste koettiin 0–2-tilanteessa ajassa 14.34. Jokerit runnoi Tuohimaata ympäröineiden kahdeksan pelaajan sumpusta kiekon maaliin, mutta lopulta valmentajan haaston ja pitkällisen puntaroinnin jälkeen tilannetta ei osumaksi hyväksytty.

Ratkaisu toi puhtia vieraille, isännät taas hakivat kuparisen rikkomista epäharmonisesti vailla ehyen tiukkaa viisikkopelaamista.

– Turha synkistellä sen enempää. Surkea peli, tappio, keskiviikkona analysoidaan ja torstaina uusi mahdollisuus, Marjamäki kuvasi.

Päätöserässä vieraat iski alivoimalla lukemiksi 1–5, jota kotijoukkue kuroi kiinni.

Parasta Jokereille tiistai-iltana oli se, että kalenteri osoittaa pikaisen kurssimuutoksen mahdollisuuden, koska seuraavat kotipelit koittavat jo torstaina ja perjantaina.