Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomen alle 21-vuotiaat kaatoivat Itävallan Skytän kahdella maalilla

Pikkuhuuhkajat kohensi asemiaan EM-karsinnoissa hakemalla voiton Itävallasta. Taneli Hämäläinen, Naatan Skyttä ja Oliver Antman juhlivat 3-1-maalia. KALLE PARKKINEN / LEHTIKUVA

Juha Aaltonen / STT

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue ilahdutti tiistaina kannattajiaan Ratinan stadionilla Tampereella kukistamalla EM-karsintalohkonsa ykkössijoitetun Itävallan 3–1. Suomi nousi seitsemään pisteeseen jatkaen lohkossa neljäntenä.

Suomen päävalmentaja Juha Malinen oli erittäin tyytyväinen.

– Vastassa oli fyysinen joukkue, mutta pärjäsimme hyvin kaksinkamppailussa. Teemana oli myös pelata keskikentällä tiiviinä ja onnistuimme, Malinen sanoi.

Malinen piti jo tappion Oulussa syyskuussa tuonutta Kroatia-ottelua samantasoisena joukkueelta.

– Silloin teimme pari virhettä, nyt niitä ei tehty. Tämä ikäluokka on mielestäni taitavin pitkään aikaan Suomessa, Malinen sanoi.

Voittomaalin 2–0 teki tutulla stadionilla pelannut Naatan Skyttä. Hän pelasi Ilveksessä ennen siirtymistään Ranskan kakkosliigan Toulouseen helmikuun alussa.

– Oli todella hyvä saada pitkä tehoton putki juuri täällä, tutun yleisön edessä. Mutta tämä voitto pitää omistaa koko joukkueelle, onnistuimme lähes kaikessa, viimeksi lokakuussa 2020 alle 21-vuotiaissa maalannut Skyttä sanoi.

Ensimmäinen Skytän maali vei Suomen 1–0-johtoon, toisen hän teki ottelun 58. minuutilla kesken Itävallan painostuksen. Tanskassa pelaava Oliver Antman varmisteli voittoa tekemällä viisi minuuttia ennen loppua joukkueen kolmannen maalin.

Suomi oli ennen ottelua käytännössä pakkovoiton tilanteessa, sillä joukkue menetti edellisessä ottelussaan kaksi pistettä Azerbaidzhanille. Se ja pisteetön Viro ovat selvästi lohkon muita maita heikompia.

Aiemmin illalla Norja voitti Viron ja nousi yhdeksään pisteeseen, samaan aikaan Suomen ottelun kanssa Kroatia voitti azerit ja nousi lohkon ainoana puhtaan pelin joukkueena 12 pisteeseen.

Suomi jatkaa karsintoja vierasottelulla Norjaa vastaan 12. marraskuuta, tämän vuoden puolella se kohtaa vielä kotiottelussa lohkojumbo Viron 15. marraskuuta.

Lohkon voittaja selviytyy suoraan Romaniassa kesä-heinäkuun vaihteessa 2023 pelattaviin EM-kisoihin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut