Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomen kanssa MM-jatkopaikasta kisaavat Ukraina ja Bosnia-Hertsegovina tasoihin – Tanska varmisti tiensä kisoihin

Valkoisissa pelanneen Bosnia-Hertsegovinan pelaajat Amir Hadziahmetovic, Smail Prevljak ja Amer Gojak ympäröivät ottelun avausmaalin tehneen Ukrainan Andri Jarmolenkon. LKS 20211013 Bosnia-Herzegovina's midfielder Amir Hadziahmetovic, Ukraine's midfielder Andriy Yarmolenko, Bosnia-Herzegovina's forward Smail Prevljak and Bosnia-Herzegovina's midfielder Amer Gojak vie for the ball during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification football match between Ukraine and Bosnia and Herzegovina at the Arena Lviv in Lviv on October 12, 2021. AFP LKS 20211013 Bosnia-Herzegovina's midfielder Amir Hadziahmetovic, Ukraine's midfielder Andr / LEHTIKUVA

Arttu Mäkelä / STT

Jalkapallon miesten MM-karsinnassa Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Ukraina ja Bosnia-Hertsegovina päätyivät myöhään tiistai-iltana pelatussa ottelussa tasapeliin maalein 1–1.

Ottelua isännöineen Ukrainan Andri Jarmolenko teki joukkueensa maalin jo 15. peliminuutilla. Vieraissa pelanneen Bosnia-Hertsegovinan maalia saatiin sen sijaan odottaa 77. peliminuutille, jolloin Anel Ahmedhodzic tasoitti tilanteen.

Peli oli tärkeä myös Suomen maajoukkueen kannalta, sillä Suomi kisaa Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan kanssa MM-jatkokarsintaan oikeuttavasta lohkon kakkossijasta. Ranska on karkaamassa lohkovoittoon 12 pisteellä.

Tiistaina Kazakstanin vieraissa 2–0 voittaneella Suomella on kuudesta ottelusta kahdeksan pistettä. Ukrainalla on tuoreen tasapelin jälkeen yhdeksän ja Bosnia-Hertsegovinalla seitsemän pistettä.

Karsintalohkoa on jäljellä vielä neljän ottelun verran, ja Suomella on edelleen mahdollisuus päästä kiinni jatkopaikkaan.

Kolmossijalla notkuvat suomalaiset kohtaavat 13. marraskuuta Bosnia-Hertsegovinan ja kärkipaikkaa pitävä Ranska hännillä roikkuvan Kazakstanin. Viimeisenä pelipäivänä 16. marraskuuta Suomi puolestaan isännöi Ranskaa ja Bosnia-Hertsegovina Ukrainaa.

Tanska kukisti Itävallan kotiyleisön kannustamana

Tanska varmisti tiistaina paikkansa ensi vuonna pelattaviin MM-kisoihin. Kööpenhaminassa Itävaltaa vastaan otellut Tanska vei voiton maalein 1–0.

Kotiyleisön kannustuksen siivittämät tanskalaiset hallitsivat peliä jo ottelun ensimmäisellä puoliskolla, mutta Daniel Bachmann ei horjunut Itävallan maalilla.

Tanskan voittomaalin teki lopulta Joakim Maehle ottelun toisella puoliajalla. Maehle tykitteli pallon verkkoon Thomas Delaneyn syötöstä 53. peliminuutilla. Tämän jälkeen tanskalaiset hellittivät jokseenkin otettaan, mutta loukkaantumisten heikentämän Itävallan ei onnistunut saada eroa kurottua umpeen.

Lohkokärki Tanskalla on kahdeksan ottelun jälkeen kaikkiaan 24 pistettä, kun taas toisena oleva Skotlanti porskuttaa seitsemän pistettä jäljessä. Tanska ei ole päästänyt karsintaotteluiden aikana yhtäkään maalia. Joukkueen oma maalisaldo sen sijaan on 27.

Tanskan ja Itävallan maaliskuinen kohtaaminen Wienissä päättyi tanskalaisten tarjoilemaan 4–0-löylytykseen.

Tanskan lisäksi MM-paikkansa on varmistanut Saksa. Lopputurnauksessa pelaa myös isäntämaa Qatar.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut