Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IS: Juha Kankkunen myi autoharvinaisuuksiaan museostaan: "Vielä siellä on kosolti ihasteltavaa"

Juha Kankkunen aikoo jättää museonsa loput autot lapselleen. Ari Mäntylä
Seppo Pänkäläinen

Seppo Pänkäläinen

Rallin nelinkertaisella laukaalaisella maailmanmestarilla Juha Kankkusella, 62, on yksityinen automuseo Keski-Suomessa. Nyt Ilta-Sanomat tietää kertoa, että Kankkunen on myynyt kaksi kokoelmansa ehdottomista helmistä. Kankkunen vahvistaa Ilta-Sanomille myyneensä rallin B-ryhmäläiset Peugeot 205 T16 Evo 2:n ja Audi Quattro S1 E2:n.

Peugeot’lla Kankkunen voitti Ruotsin MM-rallin 1986, ja kausi päättyi hänen ensimmäiseen maailmanmestaruuteensa. Audin Kankkunen hankki toiselta rallillegendalta Hannu Mikkolalta, joka oli saanut sen lahjaksi saksalaisvalmistajalta.

Kankkunen kertoo Ilta-Sanomille, että autot olivat ulkomailla näytillä noin vuosi sitten ja ne on myyty ”jo jonkin aikaa sitten”. Audi myytiin Yhdysvaltoihin ja Peugeot Englantiin.

1980-luvun B-ryhmän ralliautot ovat harvinaisia ja kysyttyjä keräilykappaleita. Kankkusen autojen arvoa lisää se, että niillä on hieno historia ja että niitä on huollettu ja hoivattu tarkasti. 

Kahden klassikkoauton myynnistä huolimatta Kankkusen yksityismuseossa riittää rallimaestron mukaan "vielä kosolti ihasteltavaa". Kankkusen mukaan juuri nyt ei myynnissä ole autoja.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut