Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

F1-fanit äänestivät Verstappenin ja McLarenin MM-sarjan suosikeiksi

Suosikkiajajaksi valittu Verstappen sai erityisen paljon ääniä 25–34-vuotiailta faneilta. AFP / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Max Verstappen, Lando Norris, Lewis Hamilton ja Daniel Ricciardo ovat tässä järjestyksessä tämän hetken suosituimmat kuljettajat autourheilun kuninkuusluokassa Formula 1:n MM-sarjassa. McLaren nousi suosituimmaksi talliksi urheiludataa tutkivan Nielsen Sportsin ja kansainvälisen mediayrityksen Motorsport Networkin maailmanlaajuisessa kyselytutkimuksessa.

Syyskuussa tehty selvitys toteutettiin MM-sarjan tuella. Äänestykseen osallistui 167 000 F1-fania 187 maasta. Äänestäjien keski-ikä oli 32 vuotta ja naisten osuus 18,3 prosenttia.

Suosikkiajajaksi valittu Verstappen sai erityisen paljon ääniä 25–34-vuotiailta faneilta. Toiseksi eniten ääniä saanut Norris voitti naisten äänten enemmistön. Hamilton oli suosituin kuljettaja Britanniassa ja yli 35-vuotiaiden äänissä.

Ricciardo oli australialaisten suosikki, ja hän sai naisilta toiseksi eniten ääniä.

Faniäänestyksessä perinteisesti menestynyt Kimi Räikkönen sai kahdeksanneksi eniten ääniä. Vuoden 2015 kyselyssä hän oli Hamiltonin jälkeen toiseksi suosituin kuljettaja ja 2017 Hamiltonin ja Fernando Alonson jälkeen kolmanneksi suosituin.

M uutokset veivät sarjaa oikeaan suuntaan

Tuoreessa tutkimuksessa Red Bull oli talleista McLarenin jälkeen toiseksi suosituin ennen Ferraria ja Mercedestä.

Fanien suosikkiradat olivat järjestyksessä Monta, Spa, Silverstone ja Monaco.

Äänestäjistä yli 90 prosenttia arvioi F1:n MM-sarjan maailman merkittävimmäksi moottoriurheiluluokaksi. Peräti 55 prosenttia arvioi MM-sarjan voivan paremmin kuin viisi vuotta sitten. Vuoden 2017 kyselyssä vain 25 prosenttia äänestäjistä koki sarjan kehittyneen aiempaa paremmaksi.

Yli puolet eli 55 prosenttia äänestäjistä oli sitä mieltä, että formula 1:n MM-sarjan pitäisi johtaa ympäristöä kuormittamattoman polttoaineen kehitystä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut