Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nilkkavamma jälleen riesana – taitoluistelun olympiavoittaja Yuzuru Hanyu kärsii samanlaisesta vammasta kuin ennen Pyeongchangin vuoden 2018 kisoja

Hanyu on loukannut nilkkansa nivelsiteet ja joutuu jäämään kilpailutauolle vain kolme kuukautta ennen Pekingin 2022 talviolympialaisia. Kuva vuodelta 2018. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Japanin kaksinkertainen taitoluistelun olympiavoittaja Yuzuru Hanyu kärsii nilkkavammasta. Hanyu on loukannut nilkkansa nivelsiteet ja joutuu jäämään kilpailutauolle vain kolme kuukautta ennen Pekingin 2022 talviolympialaisia.

Kolmatta olympiavoittoaan tavoitteleva Hanyu kertoi Japanin taitoluisteluliiton tiedotteessa, että hän satutti jalkansa hypyn alastulossa eikä kilpaile gp-sarjan neljännessä kilpailussa NHK Trophyssa marraskuun puolivälissä.

Hanyu kertoi olevansa "todella turhautunut", kun ei pääse esiintymään Tokiossa kotiyleisölleen. Hän ilmoitti palaavansa kisoihin mahdollisimman pian.

– Alan kuntouttaa vammaa kylmähoidoin ja kipulääkkein, Hanyu kertoi tiedotteessa.

– Yritän sitten ottaa menettämäni harjoitusajan takaisin ja päästä takaisin kilpailuvireeseen niin nopeasti kuin mahdollista.

Hanyu loukkasi saman nilkan myös ennen Pyeongchangin 2018 olympialaisia. Silloin hän oli kolme kuukautta kilpailematta, mutta onnistui silti voittamaan olympiakultaa.

Hanyu, 26, on talviurheilun suurimpia tähtiä. Pekingissä hänen odotetaan kamppailevan olympiavoitosta Yhdysvaltalaisen maailmanmestarin Nathan Chenin kanssa.

Chen kukisti Hanyun MM-kisoissa maaliskuussa ja voitti viime viikolla gp-sarjan perinteisen Skate Canada -kilpailun.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut