Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Michael Andrettin Alfa-kauppa kaatui erimielisyyksiin päätösvallasta

Kaupan oletettiin kariutuneen nykyisten omistajien hintapyyntöön, mutta Andretti (kuvassa vas.) kiistää sen englantilaisen Autosport-lehden haastattelussa. AFP / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Valtteri Bottaksen ensi kaudella edustama F1-talli Alfa Romeo oli syksyllä myyntihuhujen kohteena. Ostopuuhissa liikkui McLaren-tallin entinen kuljettaja Michael Andretti, joka kertoo, että kaupan osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen kilpailutoiminnan päätösvallasta.

Kaupan oletettiin kariutuneen nykyisten omistajien hintapyyntöön, mutta Andretti kiistää sen englantilaisen Autosport- lehden haastattelussa.

– Kyse ei ollut taloudellisista asioista vaan tallin hallinnosta, Andretti kertoi lehdelle.

– Tallin hallinnoinnista tuli neuvottelujen viime hetkillä esiin kysymyksiä, jotka pakottivat meidät luopumaan suunnitelmistamme. Emme voineet hyväksyä niitä asioita.

Erikseen kysyttäessä, Andretti hyväksyi määritelmän, että hänen taustayhtiönsä olisi ostanut tallin, muttei olisi saanut siinä määräysvaltaa.

– Olen sanonut neuvottelujen alusta alkaen, ettemme lähde kauppaan, jos emme saa mieleistämme sopimusta. Tässä kävi juuri niin, ettei sopimus olisi ollut kannaltamme oikea, joten kartoitamme jatkossa muita tilaisuuksia, Andretti jatkoi.

Kuski oli jo valmiina

Michael Andretti on formula 1:n maailmanmestarin Mario Andrettin poika ja Pohjois-Amerikan IndyCarissa komeasti menestynyt ajaja.

Andretti olisi halunnut tuoda kaupan yhteydessä yhdysvaltalaisen kuljettajan Colton Hertan F1-luokan MM-sarjaan.

– Tarkoitus on ilman muuta, että Herta johtaisi meidät sarjaan, jos onnistumme hankkimaan tiimin F1:stä. Haluamme sarjaan amerikkalaisen kuljettajan, Andretti vahvisti.

Formula 1:tä hallinnoiva Liberty Media markkinoi sarjaa voimakkaasti Pohjois-Amerikassa. Andrettin mukaan se ei kuitenkaan tukenut hänen yrityksensä pyrkimystä Sauberin hallinnoiman Alfa Romeo -tallin omistajaksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut