Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jukureilla tuplajuhlat Sportin kustannuksella

Pasi Peltola / STT

Mikkelin Palloilijoiden ja Mikkelin Pallo-Kissojen jääkiekkoväen yhdistämisellä 1970 perustettu Jukurit vietti lauantaina koronakauden siirtämiä 50-vuotisjuhlia.

Ajankohdan valinta oli täydellinen. Kuudetta kautta jääkiekkoliigassa pelaava Jukurit otti ensi kertaa viidennen peräkkäisvoittonsa lyödessään Vaasan Sportin maalein 2–0.

Voiton sankarit olivat voittomaalin tehnyt Aatu Räty ja 32 kiekkoa pysäyttänyt veskarisankari Oskari Salminen.

Mikkelissä ei pelattaisi vakavasti otettavaa jääkiekkoa ilman aiempaa pääomistajaa Jukka Toivakkaa ja vuosituhannen vaihteessa kahdeksan kautta seuraa valmentanutta Risto Dufvaa. Nykyinen pääomistaja Heikki Viitikko antoi Dufvalle monoa neljä vuotta sitten, mutta juhlapeliin vastustajaksi oli silti järjestetty Dufvan valmentama joukkue.

– Kun saavuin Mikkeliin vuonna 1998, edellisessä kotipelissä oli myyty 27 pääsylippua ja kolme pulloa olutta, Dufva naurahti.

Dufvan kausien jäljiltä Kalevankankaan jäähallin katossa roikkuu neljä Mestiksen mestaruusviiriä. Sport lähti viiden päivän ja kolmen ottelun vieraskiertueelta suoraan maajoukkuetauolle.

– Edessä on seitsemän päivän harjoittelun omatoimijakso. Nykyään liigapelaajiin voi luottaa niin paljon, että se on mahdollista. Vuosien varrella olen nähnyt, että tällaisilla vapauksilla on voitettu monen värisiä mitaleita, Dufva paalutti.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut